Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Березень » 31 » Зі стрічки світових новин: КНДР офіційно оголосила війну Південній Кореї
01:38
Зі стрічки світових новин: КНДР офіційно оголосила війну Південній Кореї

КОНФРОНТАЦІЯ   ПЕРЕРОСЛА ... У  ВІЙНУ


 Влада Корейської народно-демократичної республіки 

 в ніч на суботу заявила про те, що вступає в "стан

 війни" з Республікою Корея.





Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на північнокорейське Центральне телеграфне агентство (ЦТАК).

"З цього моменту міжкорейські відносини вступають у стан війни, і всі питання між двома Кореями будуть вирішуватимуться за законами військового часу", - йдеться в заяві уряду КНДР, направленій у всі державні установи та відомства країни.

Як відомо, північнокорейський лідер Кім Чен Ин в ніч на п'ятницю наказав привести ракетні війська КНДР в стан готовності до можливого удару по континентальній частині США та американських військових базах у Південній Кореї і в Тихому океані.

Обидві Кореї фактично не виходили зі стану війни, адже протистояння 1950-1953 років закінчилося підписанням перемир'я, а не мирного договору.


Фото - www.expres.ua

Джерело - http://www.expres.ua/world/2013/03/30/84713-kndr-oficiyno-ogolosyla-viynu-pivdenniy-koreyi


Довідка:



З початком офіційно оголошеної війни урядом КНДР Південній Кореї Червоний Хрест обох країн автоматично повинен перейти від мирного на військовий розпорядок діяльності. Першим кроком у цьому сценарії, як ми уже повідомляли, стало припинення роботи лінії зв'язку Червоного Хреста північної частини півострова з південною.

Лінія зв'язку між Червоними Хрестами півдня і півночі Корейського півострова розірвана 11 березня 2013 р.

Міжнародне гуманітарне право, яке на Корейському півострові 60 років "спало", бо вивчалося тільки теоретично, тепер набуває юридичної сили. Воно - прерогатива МКЧХ, який контролює виконання Женевських Конвенцій 1949 р. і Додатків до них 1977 р. по всьому світу. І щодо біженців, і щодо полонених, і щодо військових злочинів. 

Ще одна гаряча точка на планеті, це сум і горе мільйонів людей. Що робити пересічним громадянам? Молитися!  Бо тільки молитва може примирити непримиренних. Червоний Хрест чекає на добровольців. Нива милосердя - це його поле "битви" за людські життя ось уже 150 років з дня заснування. Добро - перемагає зло. І миром закінчуються війни. Навіть якщо вони "ядерні"!   

А щоб нарешті зійти з небезпечої дороги балансування між миром і війною (ядерною), у керівників усіх держав світу є тільки один-єдиний шлях: роззброєння. Цю доктрину з самого початку її виникнення підтримував МКЧХ. Підтвердив він цей курс разом з Міжнародною Федерацією ТЧХ і ЧП на Генеральній асамблеї, яка проходила у Женеві  восени 2011 р.

Про це ми уже розповідали у випуску новин за 29  листопада 2011 р. у рапортажі із Женеви, де проходила ХУІІІ сесія Генеральної асамблеї МФ ТЧХ і ЧП, на стор. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-11-29-204

    

 

 

Переглядів: 694 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 19:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024