Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 2 » Огляд головних подій із офіційних і не офіційних святкувань Дня Дурнів в Україні - 1 квітня
05:45
Огляд головних подій із офіційних і не офіційних святкувань Дня Дурнів в Україні - 1 квітня

ГУМОР – НАЦІОНАЛЬНА  РИСА  УКРАЇНЦІВ


 Не помітити День сміху, 1 квітня, в Україні 

 просто  неможливо! Бо як одесити засміються на 

 березі Чорного моря на своїй традиційній 

 Гуморині ось уже чотири десятиріччя, то їх 

 жарти і сміх добре чути аж у Карпатах.








На знімку:  дельфіни радіють -  День сміху буде... і під водою! (Не вірте! Апріль!)

Вже 18-й раз Одеська Гуморина розпочалася з Відкриття традиційної скульптурної композиції у Саду скульптур. Цього разу, як повідомляє Таймер, її відкрито під назвою "Срібний вік". Скульптурна композиція уособлює собою культурне надбання всього ХХ ст., утворена двома жінками в античному вбранні, що примостилися на випуклому постаменті з різними дотепними написами. На відкритті був сам мер міста, грав оркестр, жонглювали коміки, розпочався веселий фестиваль жартів і веселощів.

«Увесь  світ - театр, а ми - застрягли у цирку », - нагадує відомий вислів народний артист України Борис Барський, зустрічаючи гостей фестивалю. Інший народний артист, Георгій Делієв, здається, забув всі мудрі вислови, постійно з кимсь вітається, когось вислуховує, когось передоручає оргкомітету, адже до Одеси приїхали чудові клоуни, з якими наші знамениті земляки познайомилися на гастролях, на інших міжнародних фестивалях, а тепер Одеса має щастя бачити їх у себе.




На знімку: учасники конкурсу клоунів в Одесі

Третій міжнародний фестиваль клоунади «Комедіада» показав, що таке справжній гумор і справжнє клоунське мистецтво. Входиш в Будинок клоунів млявий, блідий, авітамінозний, увесь в буденних проблемах, та проходить зовсім небагато часу, і ось уже ти регочеш, як дитина, очі блищать, жити хочеться, енергії море!

Фестиваль закінчується і ти поспішаєш до своїх віртуальних друзів у Ноутбуку, щоб поділитися з ними своїми враженнями. Та ба, тут також клеять Дурня. Та ще і якого!

З самого ранку 1 квітня, громада побачила новий сервіс Google, технічні нововведення ПриватБанку та інші «новини» до Дня сміху. Перший день квітня порадував рясними «сенсаціями». Майже всі вони - першоквітневі жарти великих компаній і відомих ЗМІ.

Forbes публікує найважливіші «новини» дня, які не варто сприймати серйозно.1 квітня 2013 компанія Google анонсувала запуск нового сервісу і ввела нову одиницю виміру, яку не можна побачити, бо її треба…нюхати. Google Nose, як і всі продукти бренду, починає роботу в режимі «бета». 



На знімку: так прийматимуть аромати, передані по мобільному

Суть революційного сервісу - пошук за допомогою запахів. Підключитися до сервісу, пишуть вони, можна за цим посиланням. Ми віримо. Натискаємо, як завжди, і виходимо на миловидну дівчина, що не розмовляє по мобільнику, як звичайно, а нюхає його, як якусь запашну…троянду.

У двох словах автори приколу пояснюють, що технологія приблизно така: Google оцифрував близько 15 млн аромабайт. Вгорі головної сторінки Google, до розділів «Карти», «Картинки», «Новини» і так далі, незабаром додасться ще одне посилання - на сервіс Nose. Кликнувши на нього, можна буде шукати різні запахи. І, принюхуючись до екрану, відчувати їх. Розробники запевняють, що сервіс стане працювати на всіх основних популярних платформах.

Тобто, гуглівські "винахідники" розробили передову технологію, що дозволяє відчувати запахи безпосередньо з екрану комп'ютерів. Все, що вам потрібно - це клацнути мишкою по обраному запаху і нюхайте собі на здоров'я!

«Google Ніс» використовує уже наявні й нові технології, щоб забезпечити найвиразніші відчуття запаху. За словами представників компанії, вони проїхали мільйони кілометрів, нюхаючи та індексуючи все на своєму шляху.

Такою опцією можуть скористатись і власники телефонів з операційною системою «Android».

Звичайно, ця технологія є першоквітневим жартом так само, як і закриття найпопулярнішого у світі відеохостингу Ютуб. Рівно опівночі, 1 квітня, портал, начебто має припинити роботу. Протягом наступного десятиріччя працівники сервісу переглянуть завантажені відеокліпи й оберуть найкращий. Переможець отримає 500 доларів і МР-3 програвач. Його відео буде єдиним матеріалом, розміщеним на сайті після відкриття через 10 років. Про це йдеться у жартівливому ролику адміністрації сайту.

Оглядачі газети «Експрес», які коментували цю новину, раптом прийшли до такої сентенції: «Зараз це здається жартом, а раптом через кілька років Ютуб закриється, а "нюхання з екрану" буде цілком природнім заняттям?»

Ми  оглянули дотепні невинні жарти інтелігентних людей, які розуміють, що роблять. Та хроніка Дня сміху 2013 р. має і сумні факти. Через квітневий жарт зі школи в м. Миколаєві на Львівщині евакуювали 600 осіб.



На знімку: Обшук у школі. Джерело: mvs.gov.ua

Керівництво однієї зі шкіл м. Миколаєва повідомило черговій частині райвідділу міліції про те, що прибиральниця виявила підозрілий пакет. У середині пакету була записка погрозливого характеру, під якою лежав важкий предмет, схожий на камінь.

Район можливої небезпеки оточили правоохоронці. Дітей, учителів та службовий персонал школи евакуювали – разом 600 осіб. Знахідку винесли за межі навчального закладу, – повідомляє УНН.

Також на місці події працювали рятувальники, бригада швидкої медичної допомоги та кінологи зі службовими собаками.

 Проте інформація по замінування школи не підтвердилася.

Додамо, що замінування школи в Тернополі також виявилося першоквітневим жартом.

Народна мудрість каже:«Сміється той, хто сміється останнім». З жартів можуть бути зовсім невеселі наслідки. Тоді вийде, як у тій гуморині: «З кого смієтеся, браття? З себе, шановний добродію!»

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова


На цю ж тему: 

1. Про професію лікарів-клоунів у Латвії див. http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-03-18-1345

2. Нові правила відвідування Дісней-ленду  дітьми - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-03-18-1346

3. Сміх - ліки без рецепту (про засновника сміхотерапії, професійного коміка Володимира Ольшанського) -

    http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-04-01-1416



Переглядів: 757 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 13:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024