Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 3 » Нетрадиційна медицина: дендротерапія – наш рятівник
06:58
Нетрадиційна медицина: дендротерапія – наш рятівник

ДОКТОР  ЛІС


 Весна стукає у двері. У хаті  всидіти все важче і важче. 

 Та і чи потрібно? Практикуючі патронажні сестри 

 милосердя Червоного Хреста вважають, що природа – 

 лікує, і радять своїм пацієтам  вживати не лише ліки, 

 приписані доктором, але при нагоді частіше бувати на 

 повітрі, щоб спробувати старий предвічний метод 

 лікування…деревами. В медичній науці його називають 

 дендротерапією.


 Дендротерапія - це метод лікування і профілактики, що використовує цілющі властивості дерев. Більшість людей навіть не підозрюють, що практично всі дерева (за винятком тополі, вільхи та дикої бузку) мають прямий вплив лікування - достатньо лише притулитися до їх стовбура!

 Дерева лікують психіку, стимулюють роботу серця, активізують обмін речовин, знімають головний біль, зменшують наслідки стресу ... Може бути, саме тому ми так любимо гуляти лісом (парку), прислухатися до його звуків, вдихати його запахи. Багато відчувають себе в лісі зовсім іншими людьми!


 

 

  Як займатися дендротерапією?


  При деяких захворюваннях людині потрібно взяти від дерева його енергетику. Для цього існують дерева-донори (їх енергетика вважається позитивною): дуб, береза, сосна, акація, клен, горобина, яблуня, каштан, ясен, липа. Щоб взяти енергію від дерева, потрібно наблизитися до нього на відстань 40-60 см, встати до дерева спиною і подумки звернутися за допомогою. Потім, розслабившись, уявити, як тепла хвиля повільно йде по тілу зверху вниз. При цьому потрібно дихати ритмічно, за схемою: вдих (4-8 секунд) - затримка дихання (4 секунди) - видих (4-8 секунд).

 

  Є захворювання, при яких людині треба, навпаки, віддати свою «погану» енергетику. Для цього існують дерева-«споживачі». Біоенергетика цих дерев вважається негативною. До таких деревах відносяться: осика, тополя, ялина, ялиця, ялівець, черемха, верба, вільха. Щоб віддати негативну енергію, треба наблизитися до дерева на відстань 20 см, встати до нього обличчям і подумки звернутися за допомогою. Потім, розслабившись, уявити, як тепла хвиля повільно йде по тілу зверху вниз. При цьому потрібно дихати ритмічно, за схемою: вдих (4-8 секунд) - затримка дихання (4 секунди) - видих (4-8 секунд).


 

 

  Як вибирати дерева для дендротерапії?

 

  Дуб є сильним генератором позитивної енергії і сприяє поліпшенню мозкової діяльності. Дуб також є антистресовим засобом, активізує кровообіг і скорочує період одужання при хворобі, перебування в дубових гаях нормалізує тиск у гіпертоніків.

 

  Береза ​​- одне з найбільш шанованих дерев у слов'ян. Береза ​​може взяти на себе будь-які хвороби, відвівши їх від людини. Вона є джерелом енергії і життєвих сил, допомагає при грипі і нежиті, концентрує сили і увагу. Це дерево також чудово іонізує повітря.

 

  Модрина зцілює нервові розлади, особливо супроводжувані нападами меланхолії і депресії. Її вплив допомагає побачити кращі сторони життя. До речі, в будинках з модрини рекомендується жити людям з хворобами дихальних шляхів: бронхіт, астма і ін

 

  Сосна, бук, липа, яблуня, ясен підвищують загальний тонус і опірність організму, знімають втому, наслідки стресів. Тривале знаходження людини в сосновому бору позбавляє його від кашлю і нежиті.

 

  Осика, верба і тополя заспокоюють, дають ясність мислення, відчуття перспективи. Але не варто дуже експериментувати з використанням їх цілющих властивостей, оскільки вони володіють і потужними вампіричними здібностями, відсмоктуючи енергію при довгих контактах.



 

 Примітки.

  Стояти біля дерева слід не більше 2-3 хвилин (щоб уникнути перепадів артеріального тиску).

  Займатися дендротерапіэю слід або рано вранці, або з 16 до 18 години, але не пізніше, ніж за 2-3 години до сну, щоб не викликати його розлад.

  Слід врахувати, що взимку енергетичний потенціал знижується на 50-70% у листяних порід дерев, і на 15-25% - у вічнозелених хвойних. Тому взимку можна збільшити час на сеанс біоенергетики у 2 рази, і він може тривати  до 5-7 хвилин.


Фото - www.google.com.ua

Джерело - http://vk.com/vsesamo

Переглядів: 1442 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 6
Гостей: 5
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024