Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 3 » Прес-реліз ЛОО ТЧХ України: готовність Червоного Хреста на випадок підтоплення
12:20
Прес-реліз ЛОО ТЧХ України: готовність Червоного Хреста на випадок підтоплення

ПОВІНЬ  ЗНЕНАЦЬКА  НЕ  ЗАСТАНЕ 


Вчора, 2 квітня, у Сокальському районі зафіксовано на річці Західний Буг подальше затоплення заплав та низько розташованих сільгоспугідь.  В період, починаючи з 3 до 4 квітня, існує небезпека часткового підтоплення житлових будинків та господарських об’єктів у населених пунктах  с. Сілець, с. Межиріччя та Великі Мости Сокальського району.

Керівництвом ЛОО ТЧХ України проведено інформування голів Сілецької, Межирічанської сільських рад та Великомостівської міської ради, надано рекомендації щодо дій населення під час повені. За наказом Сокальської РДА переведено комунальні та аварійні служби району у режим роботи «у надзвичайній ситуації».

На обслуговуванні в Сокальській РО ТЧХУ налічується 268 самотніх підопічних Червоного Хреста, в т.ч. 95 осіб - у м. Великі Мости.  Сформовані запаси постелі, одягу, продуктів харчування. В штаті Сокальської РО ТЧХУ чотири медсестри патронажної служби.

Червоний Хрест Львівщини також готовий надати, у разі необхідності, посильну допомогу. З керівництвом управління з надзвичайних ситуацій  заздалегідь  узгоджені взаємні дії, матеріальні та фінансові можливості організації, а також наявність волонтерів Червоного Хреста з числа молодих підготовлених людей з надання першої допомоги – це скалолази,  байкери, спортсмени водних видів спорту, рятувальники громадської організації, пластуни.

Роботу готові виконувати патронажні медичні сестри Червоного Хреста. Доставка необхідного обладнання та речей з недоторканого запасу майна Червоного Хреста  на випадок надзвичайних ситуацій, відповідно до угоди та розпорядження голови ЛОДА, здійснюється автотранспортом управління з надзвичайних ситуацій. Всі працівники управління з надзвичайних ситуацій є членами Товариства Червоного Хреста (вперше, почнаючи з цього року).

Голови міських та районних організацій Червоного Хреста отримали завдання тісно співпрацювати з органами місцевої влади.  Патронажній медичній службі дана вказівка організувати посилений патронаж, особливо в сільській місцевості, робити обхід одиноких підопічних, створити умови для забезпечення як медичної допомоги, так і доставки продуктів та медикаментів у пункти можливого лиха.

Патронажні медсестри дають своїм підопічним детальні  роз’яснення і перелік дій на випадок евакуації через паводок: заздалегідь підготувати особисті документи, теплий одяг, зручне взуття, медикаменти та цінні речі. Їх треба помістити у водонепроникні пакети і спакувати у ручну поклажу. Покидаючи дім, необхідно  відключити газ та електроприлади.

Головне - не піддаватися паніці. Служба порятунку Червоного Хреста - готова прийти у будь – яку хвилину на допомогу кожному у зоні стихійного лиха. Голова ЛОО ТЧХУ   та голови М/РО ТЧХУ є постійними членами комісій з НС. Тому знають про всі проблеми регіону, і заздалегідь вжили всіх необхіних заходів, щоб паводок не завдав надто великої шкоди у цьому році.

 

                          Голова Львівської обласної організації ТЧХ України                   В.А. Мойсеєнко

 

 

Переглядів: 795 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 13:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 0
Користувачів: 1
Iv. Stepura © 2024