Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 3 » Пам'ятаємо і шануємо: благодійна акція до 60 - річчя Квітки Цісик
21:25
Пам'ятаємо і шануємо: благодійна акція до 60 - річчя Квітки Цісик

ОБІРВАНА  ПІСНЯ


 У п'ятницю, 5 квітня, о 00:00 на телеканалі "Інтер" відбудеться прем'єра 

 документального фільму "Квітка. Голос в єдиному екземплярі". Фільм присвячений 

 пам'яті видатної особистості - всесвітньо відомої співачки українського походження

 Квітки Цісик. 4 квітня 2013 року їй мало б виповнитися 60 років, але через важку

 хворобу – рак грудної залози, вона передчасно пішла з життя.  



Нещодавно у Львівській опері відбувся благодійний гала-концерт, присвячений дню народження співачки. В концерті брали участь: народна артистка України - Ніна Матвієнко, Пікардійська терція, співак Павло Табаков, фіналістка  вокального шоу «Голос країни» - Антоніна Матвієнко, лауреат міжнародних конкурсів - Володимир Кудовба.

Під час концерту громадськість Львова розпочала збір коштів з благодійною метою – на придбання сучасного цифрового пересувного мамографа для проведення профілактичних оглядів жіночого населення області, особливо віддалених та гірських районів. Рання діагностика дозволить підвищити якість лікування та знизити рівень смертності від цієї патології. Було зібрано 30 тисяч гривень.

Одним з перших медичних закладів, що взяли участь у зборі коштів стала Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня. Колектив лікарні вирішив перерахувати на придбання нового обладнання  одноденну зарплату.


Бажаючі можуть перерахувати грошові пожертви на рахунок:


Львівський онкологічний центр 

ЗКПО 01996792 

р/р 35429004002782 

МФО 825014 

ГУДКсУ у Львівській області. 

Благодійний внесок. 


Довідка


У США Квітка Цісик більше відома під іменем КейСі. Її голос знає майже кожен американець. Вона десятки років озвучувала рекламні джингли таких відомих компаній як "Coca-cola", "American Airlines", "McDonald's", "Ford". Автомобільна корпорація "Ford Motor" взагалі зробила її, не професійну модель, а звичайну жінку, не тільки голосом, але й обличчям своєї рекламної кампанії. КейСі співала на бек-вокалі у таких зірок як Майкл Джексон та Уітні Хьюстон. І найголовніше –  саме вона виконала саундтрек до фільму "You Light Up My Life", який у 1978 удостоївся премії "Оскар" за кращу пісню. Але через юридичну тяганину найпрестижніша кінопремія світу дісталася іншій співачці. Слава та широке визнання, яких вона прагла, та щира любов мільйонів слухачів прийшли врешті решт не до КейСі, а до Квітки Цісик. І не в США, а в Україні – завдяки двом альбомам з народними піснями у її виконанні ("Пісні України" та "Два кольори").

Квітка Цісик – американка, яка стала втіленням національної української самоідентифікації. Народні пісні в її виконанні у 80-х роках минулого століття сколихнули тоді ще радянську Україну, стали уособленням такої бажаної, але на той час ще недосяжної незалежності.


Фото - з сайту ГУОЗ  ЛОДА

Джерело - http://guoz.lviv.ua/ukr/news/lvivnews/2534.html

Переглядів: 695 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 01:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024