Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 5 » Вісті зі світу: Німецький Червоний Хрест вітає прийняття міжнародного договору ООН про торгівлю зброєю.
15:45
Вісті зі світу: Німецький Червоний Хрест вітає прийняття міжнародного договору ООН про торгівлю зброєю.

ЕПОХАЛЬНА  УГОДА


 У своєму прес - релізі від 4 квітня п.р. , який вчора надійшов у нашу 

 редакцію, Німецький Червоний Хрест висловив цілковите 

 схвалення прийняттю Генеральною Асамблеєю ООН 

 міжнародного договору про торгівлю зброєю. Вдалося закрити ще 

 один значний ​​розрив у міжнародному гуманітарному  праві.




Міжнародне співтовариство вперше домовилось про загальні стандарти у торгівлі зброєю. "Це особливо приємно, що договір забороняє продажу зброї у тому випадку, коли країні-експортеру відомо, як буде у подальшому організовано використання його товару. І це недопустимо, коли зброя купується з метою скоєння військових злочинів, зокрема, для безпосереднього нападу на цивільне населення", - сказав, коментуючи новину, президент Червоного Хреста Німеччини д-р Рудольф Сайтерс (Seiters).

На заключній  Дипломатичній конференції з нагоди укладення міжнародного договору про торгівлю зброєю, що тривала з 18-го до 28 березня в Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку, спочатку не було досягнуто консенсусу про прийняття угоди. Тим не менше, договір було прийнято через п'ять днів на Генеральній Асамблеї ООН. Міжнародний договір про торгівлю зброєю містить цілий ряд  обов'язкових стандартів для міжнародної торгівлі звичайними озброєннями, боєприпасами та окремими компонентами для зброї .

"Важливо, що таким чином досягнуто узгодження  міжнародного гуманітарного права про невід'ємне право кожної людини на життя і відсутність страждань, спричинених застосуванням звичайних озброєнь і боєприпасів. Перший глобальний договір про торгівлю зброєю є історичною віхою ",  - констатував президент Червоного Хреста Німеччини д-р Рудольф Сайтерс (Seiters).

Як учасники Женевських конвенцій 1949 року, всі держави зобов'язані дотримуватися міжнародного гуманітарного права і втілювати його у життя. Зброя і боєприпаси не можуть бути виведеними з-поза його юрисдикції. Порушеннями міжнародного гуманітарного права будуть вважатися, наприклад, озброєння дітей-солдатів або організація прямого нападу на цивільних осіб.

Червоний Хрест створив на національному та міжнародному рівні умови для того, щоб договір про торгівлю зброєю був дієвим, і забороняв передачу зброї і боєприпасів покупцеві, коли виникає підозра у не правовому її використанні. Конвенція вимагає, щоб держави завжди вивчали, чи є придбання зброї істотним ризиком для порушення міжнародного права  в країні-одержувачі. Якщо так, то її передача не може бути затвердженою і законною. Червоний  Хрест і Червоний Півмісяць закликають всі держави світу приєднатися до цього  договору.

Крім того, Німецький Червоний Хрест відчуває значний вплив стрілецької зброї і легких озброєнь в труднощах під час  своїх зарубіжних гуманітарних операцій. "Ми впевнені, що якнайшвидша ратифікація та ефективне виконання угоди суттєво допоможе захистити цивільне населення від збройного насильства і запобігти людським стражданням", - висловив упевненість президент Німецького Червоного Хреста д-р Рудольф Сайтерс  (Seiters).

 

Зв'язатися з прес-службою DRC :

Д-р Дітер Шютц

Тел.:  030 85404 158

schuetz@drk.de

 Гудрун  Грейлінг (Greiling)

 Тел.: 030 85404564

greilingg@drk.de

 Стефані  Гровн (Crown)

 Тел.: 030 85404161

krones@drk.de


 Додаткову інформацію  для преси можна знайти

http://www.drk.de/presseinfo

 Клацніть тут для виходу сайт DRC

http://www.drk.de

 

Фото- http://images.yandex.ua

Джерело: Прес-реліз Німецького Червоного Хреста, Берлін, 4 квітня 2013 р., №20/13

 

 

Переглядів: 770 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 05:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024