Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 6 » Загадки психології нашого сучасника: Болгарія боротиметься з "епідемією" самогубств молебнями
13:56
Загадки психології нашого сучасника: Болгарія боротиметься з "епідемією" самогубств молебнями

МОЛИТВА - ДУХОВНА  БРОНЯ


 У Болгарії протягом трьох днів будуть 

 проводитися молебні на прохання президента

 країни, який закликав співгромадян боротися з

 песимізмом і епідемією самогубств. Про це 

 повідомляє УНН з посиланням на іноземні ЗМІ. 

 

 






На знімку: Юлія Поліщук, медична сестра Личаківської РО ТЧХ м. Львова, 

на фоні Собору Олександра Невського у Софії. Знімок зроблено напередодні Нового 2011 р.

 

Президент Болгарії Росен Плевнеліев закликав молитися за те, щоб припинилися самогубства і щоб країна пройшла через кризу з терпінням і гідністю.

"Віра зберігала нашу країну протягом століть. І зараз вона допоможе нам знову повірити в наші сили і в наше майбутнє", - цитує слова болгарського лідера ВВС.

Священнослужителі православної, католицької, греко-вірменської та протестантської церков, а також рабини й імами візьмуть участь у спеціальних молебнях, які проходять у п'ятницю, суботу та неділю у багатьох містах Болгарії.

Державні лікарні почали надавати безкоштовну психологічну допомогу з початку цього тижня.

За деякими даними, з початку цього року в Болгарії рахунки з життям звели майже 200 осіб. Напередодні семеро громадян країни вчинили акти самоспалення, протестуючи проти злиднів та корупції в країні. П'ятеро з них померли, двоє отримали тяжкі опіки.

 

Джерело - http://www.unn.com.ua/uk/news/1202320-bolgariya-borotimetsya-z-epidemiyeyu-samogubstv-molebnyami


Коментар 

медичної патронажної сестри Личаківської РО ТЧХ Юлії Поліщук :


Ми, працівники Червоного Хреста, як можемо, так боремося з депресією наших пацієнтів, переважно самотніх людей похилого віку. Але, як не старайся, а всім допомогти не вдасться: пацієнтів багато, а нас мало. Я дуже часто буваю у Болгарії, в її музеях і храмах. І такий заклик президента країни спочатку мене здивував. Адже чогось подібного я там не бачила і не чула у свої короткі візити у цю сонячну гостинну країну. І ось недавно мені в Інтернеті потрапила на очі така інформація, з якою хочу поділитися з користувачами сайту Червоного Хреста Львівщини:

«На людство насувається епідемія самотності!

На людство насувається хвиля епідемії, що провокує нервові зриви і серйозні психологічні розлади. Назва цього «вірусу» дуже добре знайоме практично кожній людині планети - самотність. На перший погляд, начебто все просто - знайди друзів за інтересами, спілкуйся, закохуйся, та й на роботі колектив колег не залишає у спокої, але тим не менш, медики почали бити тривогу, так як депресія, викликана хронічним відчуттям самотності з кожним роком захоплює все більшу кількість населення.

Однак 30% людей на планеті, за даними психологів, відчувають пригнічення через безперервної емоційної ізоляції. І що дивно - чим більше з'являється нових технологій і просунутої техніки для спілкування: комп'ютери, телефони, супутниковий зв'язок, - тим менше стає бажання і можливостей зустрічатися, ділитися переживаннями, відчути надійне плече друга і тепло близької людини .

Техніка сьогодні знебарвила і спростила процес комунікації, позбавила чогось дуже цінного і тонкого у відносинах, ніякі супертехнології не в змозі замінити живе спілкування ...

Проблема ускладнюється ще тим, що страждаючі від самотності люди зазвичай не схильні розкрити свою душу і поділитися проблемою з оточуючими. І, страшенно тужачи за співчуттям та підтримкою близьких, вони так і залишаються в неприступному високотехнологічному замку самотності.

До таких же невтішних висновків прийшла і Всесвітня організація охорони здоров'я. За статистикою, на сьогоднішній день від депресії через самотність у світі вже страждає понад 350 мільйонів чоловік.


Фото – Ю. Поліщук

Джерело -http://zaqw.ru/tekhnologii-dlya-zdorovya/369-na-chelovechestvo-nadvigaetsya-epidemiya-odinochestva

 

 

Переглядів: 773 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 22:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024