Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 8 » Щоденник Всеукраїнського місячника Червоного Хреста - день 8: вісті з Новороздільської МО ТЧХ України
15:50
Щоденник Всеукраїнського місячника Червоного Хреста - день 8: вісті з Новороздільської МО ТЧХ України

ЩО  ТАКЕ ГУМАНІЗМ

  Восьмий день Всеукраїнського місячника Червоного 

  Хреста ми присвячуємо роботі Новороздільської МО

  ТЧХ України на Львівщині. Червонохрестівець Олеся 

  Гамеляк надіслала у редакцію замітку зі своїми

  роздумами про гуманізм, милосердя, волонтерство у

 Червоному Хресті. Ми вдячні Олесі за неї, і публікуємо її

  маитеріал  повністю у авторській інтерпретації - без 

  коментарів, доповнень і редагування:

 

           «Великий піст — це підготовка християн до найголовнішого свята — Пасхи, Воскресіння Христового. Це період внутрішнього духовного очищення та вдосконалення. Сенс посту — не в тому, щоб чогось не їсти, а у нашій концентрації на головному в житті. Тож справжній піст – це активність у молитві та в ділах милосердя.

          Саме на період Великого посту припадає Всеукраїнський місячник Червоного Хреста, який стартував 1 квітня і триватиме до 1 травня, і проходитиме під гаслом «Сила гуманності».

Гуманність в наш час стала рідкісним явищем. Дехто з людей навіть не знає, що означає це слово. Взагалі в перекладі з латини «гуманність» означає людяність. Тобто вміння поважати і визнавати цінності людства, гідність кожної особистості. На щастя, у світі досі є люди, які здатні безкорисливо жертвувати чимось заради суспільства, які здатні поважати і любити не тільки близьких, а й незнайомих  людей.

Євангеліє, яке звучить в неділю напередодні посту, фактично спонукає щоб ми зосередились на ділах МИЛОСЕРДЯ. Суть Євангелія – Господь відділятиме одних людей від інших за тим, чи вони чинили діла милосердя: нагодували голодного, напоїли спраглого, нагого одягнули, хворого провідали. Христос каже: «Те що ви зробили одному з братів своїх менших – мені ви зробили».

В житті переважної більшості з нас настає час, коли в душі визріває непереборна потреба чинити милосердя. Милосердя є запорукою благословення нас самих і нашої родини.

У 2001 році Президія Правління Червоного Хреста України започаткувала проведення щорічного Всеукраїнського місячника Червоного Хреста, з метою поліпшення умов життя та соціального захисту найбільш вразливих верств населення та формування громадської думки щодо необхідності постійної уваги до проблем людей похилого віку, інвалідів, безпритульних та хворих на туберкульоз і СНІД.

Під час місячника Новороздільською міською організацією ТЧХ проводиться робота по збору та наданню гуманітарної допомоги найбільш вразливим категоріям населення.

У багатьох розвинутих країнах бути червонохресним спонсором, волонтером престижно і почесно; кожен другий там переймається діяльністю Червоного Хреста, бере участь у благодійних акціях.

Сьогодні нікому вже не вдається відгородитися стіною байдужості від загрозливої реальності – епідемій туберкульозу, ВІЛ/СНІДу, інших небезпечних захворювань, бездомного дитинства, чи немічної старості – проблем, які, на жаль, можуть торкнутися кожного. Тож, допомагаючи сьогодні тим, кого спіткала біда, убезпечимо завтра від неї себе.

Це ж стосується й річного членського внеску Товариства Червоного Хреста України. Навряд, чи помітно позначиться він на сімейному бюджеті – адже це усього 2 або 5 гривень. Чи багато можна сьогодні придбати за такі гроші? Вибір надто обмежений... І лише багаторазово помножена на кількість пожертв інших співвітчизників, ця незначна сума допоможе реалізувати дійсно вагому справу для знедолених, чи малозабезпечених наших співгромадян – справу, якої б за найкращих намірів ніхто з нас не досяг, діючи поодинці. Тож підтримайте доброчинну ініціативу червонохрестівців задля конкретної допомоги і дієвого милосердя щодо тих, хто поруч з нами та кого вік і каліцтво позбавили можливості жити гідно.


Спектр вчинків милосердя є дуже широкий, тому кожна людина, яка має бажання чинити милосердя, знайде спосіб, в який можна це бажання реалізувати. Ба більше, обов’язком кожної людини є вміти бачити, в чому полягає потреба нашого ближнього. Адже жоден із нас не є настільки бідним, щоб не підтримати добрим словом, проявити співчуття, щоб просто подарувати усмішку іншій людині».

На знімках: сортування одягу та речей першої необхідності, отриманих від благодійників Банком речей Новороздільської МО ТЧХ України

Фото - автора

Олеся Гамеляк,

волонтер Новороздільської МО ТЧХ

 

Переглядів: 695 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024