Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 10 » Щоденник Всеукраїнського місячника Червоного Хреста – 10 день: внесок Залізничної РО ТЧХ м. Львова
16:18
Щоденник Всеукраїнського місячника Червоного Хреста – 10 день: внесок Залізничної РО ТЧХ м. Львова

НЕ  ЖЕСТ, А ПОРИВ ДУШІ


 Десятий день Всеукраїнського  місячника Червоного 

 Хреста  редакція сайту присвячує внеску 

 Залізничної районної організації  ТЧХ м. Львова, яку

  вже добрий десяток літ очолює Уляна Стельмах 

  (на знімку – друга справа).








  Минуло десять днів Місячника. Кожен з них – особливий. У перші дні освоювали для себе нову справу – чергування в аптеці №78, що по вул. Любінській, 104, яка належить до мережі «3і», і з нею організована спільна акція пропаганди ідей Місячника, який цьогоріч проводиться під гаслом «Сила гуманізму». Патронажні медичні сестри Залізничної РО ТЧХ м. Львова чергують там на санпостах з 11 до 13 год щодня.

  У Залізничному районі м. Львова створено і діють 28 первинних осередків. Серед них – 12 у школах, 6 – у коледжах, 5 – медичних закладах. З їх середовища обрано представників у члени президії, яка на своїх засіданнях розробляє планові завдання, контролює їх виконання, налагоджує роботу зі спонсорами.

   Всім на слуху прізвище народного депутата України Петра Писарчука, директора ринку «Південний». Він один з провідних спонсорів Червоного Хреста у районі. Йому належать крилаті слова: «Милосердя визначають не жест доброї волі, а стан нашої душі», які пролунали під час відкриття і освячення каплиці, спорудженої для працівників і відвідувачів «Південного» просто на території ринку.

  У Місячнику бере участь колектив Акціонерної Страхової Компанії «Дністер», яку очолює директор Андрій Ривак. Щороку він фінансує закупівлю благодійних пасок для пацієнтів Червоного Хреста. І цей рік, каже голова Залізничної РО ТЧХ м. Львова, Уляна Стельмах, не буде винятком. Андрій Іванович береже сімейну традицію: ніколи не відмовляти бідним у милостині. Її започаткував його батько, Іван Миколайович Ривак, ще 22 роки тому, коли АСК «Дністер» поміщалася у одній-єдиній папці з установчими документами, і для керівництва вистарчало одного кабінету, орендованого у Личаківській райдержадміністрації. «Тоді – подавав милостиню, і тепер подаю», - каже старший Ривак молодшому.

   Нині минає лише десятий день напруженої праці червонохрестівців Залізничного району у Місячнику милосердя. Його диригенти не лише голова, але і медичні патронажі сестри: Надія Піцик, Марія Жиравецька, Надія Лесів, Елеонора Сергієнко. Про результати говоритимемо по завершенню місячника Червоного Хреста, бо як кажуть у народі, курчат рахують восени.

   Тож побажаймо червонохрестівцям Залізничного району, і їх волонтерам - успіхів!

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк

 

 

Переглядів: 1013 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 04:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024