Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 11 » Мистецтво і милосердя: у США музей отримав пожертву більше 1 млрд доларів
22:18
Мистецтво і милосердя: у США музей отримав пожертву більше 1 млрд доларів

ЩЕДРІСТЬ


Музей мистецтва Метрополітен у Нью-Йорку отримав 

у пожертву від спадкоємця американської косметичної 

імперії Estee Lauder 78 картин, малюнків та скульптур

кубістів на загальну суму в понад мільярд доларів, передає

УНН з посиланням на українську службу ВВС.







Колекція Леонарда Лаудера вважається однією із найвидатніших колекцій кубізму у світі. Вона включає роботи Пабло Пікассо, Жоржа Брака, Хуана Гріса і Фернана Леже, які збирали 37 років.

Директор музею Томас Кемпбелл сказав, що подарунок був "справді неймовірним".

У своїй заяві 80-літній Л.Лаудер сказав, що цей дарунок для всіх "людей, які живуть і працюють у Нью-Йорку та всіх тих, хто приїздить сюди, щоб відвідати наші чудові мистецькі заклади".

Метрополітен мав досить бідну колекцію робіт початку ХХ століття, але після пожертви Л.Лаудера він опиниться серед лідерів світових колекцій тієї доби.

Довідково: музей мистецтва Метрополітен — відомий художній музей США, заснований в Нью-Йорку в 1872 (міститься в центральному парку, філія — у парку Форт-Трайон). У музеї представлені пам'ятки образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва Стародавніх Єгипту, Греції та Риму, країн Західної Європи (Італії, Франції, Фландрії, Голландії, Англії, Німеччини та ін.), Близького і Далекого Сходу. У 1924 відкрито відділ американського мистецтва.

Джерело - http://www.unn.com.ua/uk/news/1203589-u-ssha-muzey-otrimav-pozhertvu-bilshe-1-mlrd-dolariv


Довідка

Спадкоємець косметичної імперії чи колекціонер?

Американський бізнесмен, почесний голова 'The Estée Lauder Companies Inc.'. Він був головним керівником сімейного бізнесу до 1999 року. Сьогодні 'Estée Lauder' контролює кілька гучних брендів в косметичній індустрії, включаючи 'Estée Lauder', 'Clinique', 'MAC Cosmetics', 'Aveda', 'Bobbi Brown' і 'La Mer'.

У 2001-му Леонард Лаудер ввів у вживання таке поняття як 'індекс губної помади' (Lipstick index), економічний показник, який, на його думку, знаменував настання кризи і віщував економічний спад. Лаудер стверджував, що коли зростають продажу губної помади, жінки компенсують собі цим економію на більш дорогих покупках - одязі, взуття, ювелірних прикрасах і т.д. Незабаром 'індекс губної помади' був дискредитований, оскільки зростання продажів губної помади спостерігався і в періоди підвищеної економічної активності.

Леонард Лаудер, син Джозефа (Joseph Lauder) і Есте Лаудер (Estée Lauder), а також старший брат Рональда Лаудера (Ronald Lauder), з'явився на світ 19 березня 1933 року. У липні 1959-го він одружився на Евелін Хаузнер (Evelyn Hausner), у них народилися два сини, Вільям (William Lauder), в майбутньому виконавчий голова 'Estée Lauder Companies', і Гері (Gary Lauder), що став керуючим директором 'Lauder Partners LLC '.

Леонард - випускник Уортонской школи бізнесу при Пенсільванському Університеті (The Wharton School of the University of Pennsylvania). Він також навчався в бізнес-школі Колумбійського Університету (Columbia University) до того, як пішов служити у військово-морський флот. Він офіційно приєднався до 'Estée Lauder' в 1958 році, коли йому було 25 років.

Довгі роки Леонард Лаудер був основним покровителем Музею американського мистецтва Уїтні (Whitney Museum of American Art) і з 1994 року очолював раду музею. Він жертвував музею і гроші, і предмети мистецтва, і придбав репутацію самого успішного збирача коштів для музею. Постійна галерея на п'ятому поверсі музею названа на честь Леонарда і його дружини Евелін. У 1998 році він розповів репортерові 'New York Times', що робота його мрії - це посада директора Музею Уїтні. Зовсім недавно Лаудер перерахував музею 131 мільйон доларів.

Лаудер вважається одним з найбільших сучасних колекціонерів (він почав збирати листівки в стилі арт-деко, коли йому було шість років). Він звертає особливу увагу на роботи майстрів кубізму, зокрема, Пікассо (Picasso), Брака (Braque), Гріса (Gris) і Леже (Léger), і купує полотна Клімта (Klimt).

Восени 2012 року Музей витончених мистецтв (Museum of Fine Arts) в Бостоні (Boston) влаштував виставку 700 його листівок під назвою 'The Postcard Age: Selections from the Leonard A. Lauder Collection '. Це лише мала частина від колекції з 120 000 листівок, яку Лаудер пообіцяв передати у дар музею. У статті, що вийшла в 'The New Yorker' 25 жовтня 2012 року, Лаудер розповів, що листівки перетворили його в колекціонера.

Інтерес Лаудера до листівок познайомив його з одним із власників 'Gotham Book Mart', знаменитого манхеттенського книжкового магазину, і Леонард вирішив допомогти магазину повернути втрачені позиції, а місту - повернути магазин, який багато років був одним із центрів культурного життя Нью-Йорка (New York City). Власник продав колишню будівлю магазину, і Лаудер придбав разом з партнером будинок номер 16 на 46-й Східної вулиці і надав його 'Gotham Book Mart'. На жаль, пізніше магазин заборгував орендну плату і припинив своє існування. Більшість лотів на влаштованому потім аукціоні викупили Лаудер з партнером, викликавши обурення інших книжкових торговців і колекціонерів, які сподівалися поповнити свої колекції Бібліофільськими скарбами.

Джерело - http://www.peoples.ru/undertake/founder/leonard_lauder/

Переглядів: 810 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 09:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024