Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 14 » Увага – досвід: Всеукраїнський місячник Червоного Хреста у Гощанській РО ТЧХ на Рівненщині
10:16
Увага – досвід: Всеукраїнський місячник Червоного Хреста у Гощанській РО ТЧХ на Рівненщині

СВІТЛАНА КІБІТ ВИРОЩУЄ БРУГМАНСІЮ 

 

Сказати, що Світлана Іванівна Кібіт, голова Гощанської районної організації 

Товариства Червоного Хреста на Рівненщині (на знімку), любить квіти, це

означає не сказати нічого – вона просто ними живе. А нещодавно квітникарка 

розповіла нам про чарівне деревце - бругмансію. Минулого літа вона порадувала

її буйним цвітом білих і рожевих запашних квітів.



- Це було неймовірне видовище, - каже Світлана Іванівна. - Уявіть собі півсотні великих бутонів на одному дереві!

Дуже жалкує квітникарка, що росли ці деревця в такому місці, де не всі могли їх побачити. 



 

Тому щоб не лише зберегти, а й розмножити диво-квіти, зрізала восени усі гілочки зі своїх двох деревець, що сягали до двох метрів, і поставила у воду. Через деякий час вони пустили корінці.

Уже сформовані саджанці гощанка висадила в ґрунт і тепер доглядає за ними як за звичайними вазонами. А навесні вже не два, а десятки бругмансій проростуть у її саду й усе літо тішитиме погляд алея розмаїтих дзвіночків. Можна буде поділитися з сусідами, підопічними Товариства, які також дуже люблять ківіти.




- У нашому Гощанському районі багато чуйних, добрих, поряд­них людей, які закохані в красу і завжди підтримують Червоний Хрест. – розповідає Світлана Іванівна.

Серед них, - ТК "Щедрий млин”, магазин "Цитрус”, - які ніколи навіть не запитують ціну марки «Членський внесок», і не обмежуються двома-трьома штука­ми. Якщо необхідна комусь допомо­га, значить, потрібно пожертвувати значні суми. Особливо це актуально тепер, у розгар Всеукраїнського місячника Червоного Хреста.

Та не тільки пошуком помічників милосердних справ живе Світлана Іванівна. Вона й сама робить красиві благодійні вчинки. Красиві у прямому розумінні цього слова, бо уквітчує життя оточуючих. Є в неї захоплення, як говорять - хобі. А передалося воно по крові: дідусь був квітникарем…у Канаді.

- Ще в 60-х роках минулого століття його обійстя прикрашали оранжереї квітів. За кордоном ще тоді такі клумби біля будинку були не новиною, а звичайною справою. До речі, дідуся я ніколи не бачила, але фото із його квіткового саду, яке він вислав із далекого закордону коли ще ходила в школу, зберігаю й досі, - розповідвє Світлана Іванівна.




Особливо їй полюбилася, як уже знаємо, екзотична бругмансія - зимою вирощує саджанці задля того, щоб тішила погляд як власна алея різнобарвних дзві­ночків, так і прикрашені квітами по­двір’я одиноких та немічних сусідів, аби і їм влітку краса наповнювала серця.

Пані Світлана щаслива від того, що зуміла створити квітковий затишок у себе на подвір’ї та у своїх підопічних. Вона достойно продовжила династію квітникарів. Бо, як вона каже, хіба може щось зрівнятися із задоволенням, яке одержуєш, купаючись в океані розмаїтих листочків та пелюсточок, що створюють неповторну гаму кольорів і напувають простір цілющим нектаром.


На фото: С. Кібіт та її квіти

Надія АДАМЧУК

Джерело - http://medvisnyk.org.ua/content/view/2104/47/

Переглядів: 873 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 10:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024