Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 14 » Вперше у Львові демонструють унікальну колекцію узамбарських фіалок
12:29
Вперше у Львові демонструють унікальну колекцію узамбарських фіалок

ВЕСНА - КРАСНА


У п’ятницю, 11 квітня, у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі відкрилася виставка квітучих кімнатних рослин. Її родзинкою та окрасою стала чудова колекція сенполій тернополянки Зої Герасимчук.

Як розповів директор Львівського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович, торік відбулася перша виставка живих рослин, де були представлені декоративно-листяні види. Цього року – лише квітучі рослини, зокрема, різні сорти пеларгоній, каланхое, міні орхідеї. Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка теж долучився до виставки і показав свою колекцію антуріумів. 

Найбільше ж вражає неймовірна кількість сенполій, або узамбарських фіалок, які примандрували до нашого міста з Тернополя. Квіти – білі, світло-салатові, різні відтінки рожевих, синіх, фіолетових і навіть темно вишневі. Вирощування узамбарських фіалок – хобі тернополянки Зої Герасимчук. «Колекція – наче живий організм, вона постійно змінюється, – говорить вона. – Селекціонерів дуже багато, вони постійно виводять нові сорти. Часто буваю на виставках у Києві, тож щоразу моя колекція поповнюється. Починаю з листочка, хочу, щоб квітка виросла в умовах моєї кімнати».

Загалом у колекції Зої Герасимчук близько 500 сортів сенполій, що були виведені українськими, російськими, американськими і навіть австралійськими селекціонерами. На виставку до Львова потрапила лише частина. Деякі представлені тут квіти дуже рідкісні, зокрема, сорт «Химера», що розмножується не листочком, а пасинком, та мініатюрні сорти. До речі, саджанці при бажанні можна купити.

Триватиме виставка до 21 квітня.

 

Фото –www. zik.ua

Джрело - http://zik.ua/ua/news/2013/04/12/403974

Переглядів: 867 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024