Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 15 » Увага – досвід: за проходження флюорографії жителям Пустошкінського району в РФ будуть давати солодощі
14:35
Увага – досвід: за проходження флюорографії жителям Пустошкінського району в РФ будуть давати солодощі

ШОКОЛАДКА


 

10 квітня в райцентрі Пустошка Псковської області в РФ на зустрічі червонохрестівців з адміністрацією району відбулася конструктивна розмова про ефективні протитуберкульозні заходи та заходи з раннього виявлення туберкульозу.

На зустрічі були присутні представники адміністрації району, голови сільських рад, представники відділення поліції по Пустошкінському району МО МВС РФ "Себежський", медичні працівники закладів охорони здоров'я та керівники соціального захисту населення району та співробітники Псковського Червоного Хреста.

При обговоренні епідеміологічної обстановки в районі учасники засідання висловили стурбованість зростанням захворюваності туберкульозу в районі і низьким процентом охопленням профілактичних флюорографічних обстежень.

Для вирішення наболілих питань і визначення завдань для зниження рівня захворюваності в районі та збільшення охоплення профілактичними обстеженнями жителів Пустошкінского району учасники засідання запропонували об'єднати зусилля всіх зацікавлених сторін у здійсненні спільної діяльності в профілактиці туберкульозу і поліпшити соціальне партнерство в питаннях пропаганди здорового способу життя та раннього виявлення туберкульозу серед населення.

Учасники засідання одностайно прийняли рішення взяти участь у соціальному проекті Псковського Червоного Хреста "Ми за територію Псковської області, вільну від туберкульозу" і провести акцію з раннього виявлення туберкульозу у квітні-травні 2013 року. За підсумками обговорення учасники засідання намітили основні заходи, які будуть забезпечувати ефективну організацію флюорографічних оглядів.

У свою чергу Псковський Червоний Хрест надав для району кондитерську продукцію в кількості 1,3 тисячі упаковок на суму 31,5 тис. рублів, яка буде розподілятися серед тих, хто подбає про своє здоров'я і пройде флюорографічне обстеження.

Крім того, для забезпечення акції для району виділена інформаційна література про туберкульоз: буклети, індивідуальні запрошення, а також плакати-запрошення.

Організатори «круглого столу» висловили впевненість, що в заходах проекту візьмуть участь добровольці, які будуть не тільки роздавати запрошення, а й здійснювати подворові обходи. Санітарний актив попередньо буде підготовлений медичними працівниками ФАПів.

Додамо, що акція з раннього виявлення туберкульозу в Пустошкінському районі стартувала 3 квітня. За невеликий термін її проведення пройшли флюорографічне обстеження 143 особи. За результатами обстеження виявлено 1 випадок туберкульозу легень, 1 - онкологічного захворювання і 1 випадок - патологія органів дихання.

 

Фото – informpskov.ru

Джерело: прес-реліз Псковського регіонального відділення Російського Червоного Хреста- http://informpskov.ru/news/113064.html

 

Переглядів: 680 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 18:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024