Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 15 » Щоденник Всеукраїнського місячника Червоного Хреста – 15 день: внесок Самбірської МРО ТЧХ України
19:27
Щоденник Всеукраїнського місячника Червоного Хреста – 15 день: внесок Самбірської МРО ТЧХ України

ДОСВІД


 П'ятнадцятий день Всеукраїнського  місячника 

 Червоного  Хреста  редакція сайту присвячує внеску 

 Самбірської міськрайонної організації  ТЧХ України, яку 

 майже  три десятиліття очолює Софія Михайлівна 

 Пицик (на знімку – справа).




За три десятиліття Софія Михайлівна добре розбудувала у Самбірському районі мережу первинних осередків Товариства Червоного Хреста. На даний час їх у неї 102 організації, які об'єднують 22 тисячі членів Товариства, з них – 12 тисяч юних.


На чільне місце у своїй діяльності Софія Михайлівна ставить "Слово", адже пропагування ідей червонохрестівського руху, розширення волонтерства, навчання населення навикам надання першої невідкладної домедичної допомоги, - все це разом узяте і працює на авторитет Товариства.

«Щоб виростити хороших членів Товариства, - ділиться досвідом Софія Михайлівна, - треба активно співпрацювати зі школами. У першу чергу – зі школами по селах району. А їх на Самбірщині майже три десятки».

Та є особливі школи, де вчаться і проживають діти-сироти. Це школи-інтернати, сиротинець «Рідний дім». Тут Софія Михайлівна – частий гість.

Щонайменше раз у квартал вона, або хтось з членів президії Самбірської РО ТЧХ буває у сиріт з гуманітарною допомогою: теплим одягом, новими книжками для бібліотек, зошитами, альбомами, фарбами, канцелярським приладдям, іншими потрібними предметами.




Про цукерки, смачне печиво, соки та мандарини і говорити нічого. Без них Софія Михайлівна у такі школи не заходить. Гуманітарною допомогою Червоний Хрест у Самбірському районі не обмежується. Волонтери Червоного Хреста підготували і провели цікаві ігрові та розвиваючі заняття для дітей. Про історію Червоного Хреста вони розповіли юнакам і дівчатам у різних формах, а саме: читаннях, бесідах, іграх, конкурсі малюнків. Діти з волонтерами дивилися мультфільми, а потім малювали головних героїв.

З волонтерами займалися діти старшого і молодшого шкільного віку, загалом їх було близько чотирьох десятків. Заняття для старших і молодших відрізнялись, тому і проводилися окремо. З молодшою групою - читали казки та грали в розвиваючі ігри, зі старшими – вели бесіди, читали та переказували цікаві тексти, розгадували загадки і головоломки, малювали та коментували зображене.

Все це стало можливим завдяки доброчинним внесків працівників таких організацій, як магазин "Роксана"

(м. Самбір), магазин "Сантадезія" (м. Самбір), супермаркет "Сільпо" (м. Самбір), ЗАТ Молокозавод (м. Самбір) та ін.

Сьогодні, 15 квітня, міський голова Тарас Копиляк провів нараду з керівниками управлінь, організацій міста та відділів Самбірської міської ради. Традиційно нарада розпочалась з доповіді про фінансові показники та хід виконання бюджету міста  за 1 квартал 2013 року, з якими ознайомила начальник фінансового управління Раїса Сас. Зі слів Раїси Григорівни стало зрозуміло, що загальна цифра виконаних завдань з наповненням бюджету складає 69,9 %, даний   процент в сумі становить 3,060,2 тис. грн.

Згідно контрольних цифр, доведених Міністерством фінансів України, недовиконання планових завдань ставить 765, 8 тис. грн. Основними причинами цього є: реорганізація підприємств на території міста, зменшення обсягів виробництва та фонду оплати праці по бюджетних установах. Тому і пожертви у Червоний Хрест стало збирати важче. Тим більше, що 7 квітня свій місячник розпочала паралельно з ТЧХУ ще одна благодійна організація - «Серце до серця».

І все ж, досвід бере своє. Немає року, щоб тут не виконали план. Добрі показники і у першому кварталі. За цей період патронажні сестри милосердя Самбірської МРО ТЧХ та голова розповсюдили марок «Членський внесок» Червоного Хреста на загальну суму 11300 грн. За час місячника також зібрали певні кошти. Тож є всі підстави сподіватися, що на 1 травня, коли підбиватимуть підсумки Всеукраїнського місячника Червоного Хреста, Софія Михайлівна перекриє піврічний фінансово-господарський план, який на цей рік у неї складає 36370 грн.





...Минає 15-й день Місячника. «Ще один хороший день і крапля добра у наші серця. Кожного разу, відвідуючи дитячі будинки, школи-інтернати ми теж стаємо трошки кращими, адже згадуємо про просту властивість нашої душі – дарувати тепло», - каже Софія Михайлівна.

Ми цілком погоджуємося з нею. На нашу думку, мало що може бути кращим, ніж нести добро, радість, тепло, світло і турботу у світ, в якому ми живемо. Уміння впізнавати добро та проявляти його - це досягненням мислячої милосердної людини з активною соціальною позицією.

 

Фото – Самбірської РО ТЧХУ

Прес - служба Львівської ОО ТЧХ України

 

Довідка

Самбірський район розташований у передгір'ях Карпат. Район розкинувся над Дністром, займаючи площу 93.4 тис. га (934 кв. км), становлячи 4% від усієї площі Львівської області. У районі є 110 населених пунктів, проживає 74,9 тис. чоловік. На теренах району є три міста Самбір, Рудки і Новий Калинів та селище міського типу Дубляни. У районі 2 міських, 1 селищна і 35 сільських рад, які обслуговують 107 сіл.

Самбірська ЦРЛ є базою для практичних занять студентів медичного коледжу та вищих навчальних закладів. В  Самбірському  районі  крім медичних закладів звичайного типу, діють  два  спеціалізовані  заклади медичної  допомоги  (інфекційна лікарня,  протитуберкульозний  диспансер )  та      заклади  медико-соціальної  допомоги  (два  будинки  перестарілих  і  дві  школи-інтернат, ПТУ-інтернат швейників ).

На території ЦРЛ знаходиться церква св. Пантелймона, настоятель якої в будь-яку хвилину духовно підтримує як хворих, так і медичних працівників.

ЦРЛ тісно співпрацює з товариством «Гуманітарна допомога Україні – Поліція допомагає» (Німеччина м. Остервік), яке надавало неодноразову гуманітарну допомогу, в т.ч. - спеціалізований автомобіль швидкої допомоги «Мерседес-Бенц». Лікарі ЦРЛ регулярно виїжджають за кордон для обміну досвідом.

Перспективи розвитку охорони здоров’я. Це - повний перехід на надання медичної допомоги по принципу ЗПСМ, відкриття на базі терапевтичних дільниць поліклінік ЗПСМ, розширення мережі пунктів ШМД, створення пунктів ШМД на базі амбулаторій ЗПСМ, перепрофілювання ФАПів, які обслуговують населення в кількості більше, ніж 1000 чоловік в амбулаторії ЗПСМ.

На порядку дня - створення єдиного госпітального округу з центром в м. Самборі. Червоний Хрест, його патронажна медична служба, шукають і своє місце у цій всеосяжній перебудові.

 

Переглядів: 1731 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 10:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024