Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 16 » 18 квітня Товариству Червоного Хреста України – 95 років!
11:55
18 квітня Товариству Червоного Хреста України – 95 років!

ЧЕРВОНОХРЕСТІВЦІ  ЛЬВІВЩИНИ ЗУСТРІЧАЮТЬ  ЮВІЛЕЙ


18 квітня відзначає 95-річчя  Товариство Червоного Хреста  України.

Як розповіли редакції нашого сайту www.lviv-redcross.at.ua/  у Львівській  

обласній організації Товариства Червоного Хреста, у нашому місті 

урочисті збори громадськості з цього приводу пройдуть в актовому залі

Департаменту охорони здоров’я ЛОДА 24 квітня в 11:00. 









Зазначимо, що вже майже 150 років Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця реалізує свою благородну мету - поширює ідею гуманності світом, не словом, а ділом вчить людей добру і взаємодопомоги.

Львівська обласна організація Товариства - потужна і прогресивна ланка мережі обласних організацій Товариства Червоного Хреста в Україні. Вона має в своєму ресурсі 33 районних і міських організацій у кожному районі та місті області. Патронажна служба налічує 104 медичних сестер, які надають допомогу вдома майже15 тисячам одиноких нужденних громадян.

Сьогодні виконується  понад десяток комплексних  гуманітарних програм, серед яких однією з пріоритетних є надання медичної, соціально-побутової та гуманітарної допомоги самотнім громадянам похилого віку, інвалідам та іншим соціально вразливим верствам населення , а саме :

1.      Допомога соціально-незахищеним верствам населення.

2.      Програма "Патронажна сестра”.

3.    Утримання медико-соціальних центрів в м. Львові, Франківському районі м. Львова, м. Новояворівська та 6 –ти медико-соціальних кімнат.

4.  Постійно діючий семінар з підготовки домашніх медичних сестер та масажистів, навчання навичкам надання першої невідкладної допомоги.

5.      Допомога багатодітним сім’ям.

6.      Пропаганда донорства крові.

7.      Інформаційно-пропагандистська робота.

8.      Міжнародні стосунки / Люксембург, Франція, Німеччина, Італія, Швеція, Фрайбург, Регенсбург, Штенберг, Бока-Ліні, Марх, Опфінген / і гуманітарна допомога.

9.      Профілактика туберкульозу, СНІДу та інших захворювань, що передаються статевим шляхом.

10. Надання допомоги населенню в екстремальних ситуаціях, робота рятувального загону.

11. Робота з учнівською молоддю по вивченню Міжнародного Гуманітарного Права та історії Червонохресного Руху. Робота молодіжних клубів.

12. Робота з розшуку людей, які втратили зв’язок під час Другої Світової війни та під  час збройних конфліктів.

13.  Програма «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування ТБК».

 

На сьогоднішній день підписані та діють угоди про співпрацю:

v    З головним управлінням освіти та науки ОДА;

v    Управлінням професійно-технічної освіти , координації діяльності ВНЗ та науки;

v з Головним Управлінням охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації;

v з обласною контрольно-рятувальною службою;

v з Львівським обласним центром інвалідного спорту "Інваспорт”;

v з Головним Управлінням з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Львівської облдержадміністрації;

v з регіональним фондом "Салюс”;

v з Німецьким Червоним Хрестом, Земельною організацією Баденського Червоного Хреста;

v з Люксембурзьким Червоним Хрестом по проекту " Допоможемо хворим дітям України  з вадами серця ”;

v з обласним центром " Здоров’я ”.

 

         В обласній організації створено, обладнані і працюють майже 30 банків одягу, 15 кімнат медико-соціальної допомоги.

В обласній організації ТЧХУ  функціонують 2 медико-соціальні центри : м. Львів, м. Новояворівськ, в 6 міськрайонних організаціях – медико-соціальні кімнати, в яких проведена паспортиризація.  Перелік послуг – згідно «Положення про МСЦ» , «Положення про МСК», а саме : виконання медичних маніпуляцій за призначенням лікаря, проведення навчань по догляду за хворими, долікарської допомоги, масажу, проведення благодійних заходів, зустрічей.

Патронажні медсестри залучені до роботи в первинних організаціях,  де проводять роботу по залученню  населення в члени Товариства, розповсюдженню марки  Червоного Хреста, в школах – навчання першої допомоги.

Патронажні медсестри беруть участь в сестринських конференціях та семінарах при поліклініках, за якими закріплені, виступають з темами про діяльність Товариства.

В більшості МРО ТЧХ та м. Львові організовуються чергування медсестринських постів в скупчених місцях для контролю кров’яного тиску в населення, розповсюдження пропагандистської літератури, знань про ТЧХ, збір пожертв.

З 2011 року працівники ПСМ, голови МРО ТЧХУ, активісти беруть участь в пілотній програмі «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування ТБК»   за фінансової підтримки Глобального Фонду  – доставляють хворим ліки, продуктові набори, забезпечення консультацій, обстежень. Налагоджена співпраця з протитуберкульозною службою області. Надають послуги 5 психологів-консультантів.

 

Обласна організація Товариства плідно співпрацює з органами місцевого самоврядування, структурами соціального захисту населення, охорони здоров'я, освіти і науки.

Саме завдяки цій співпраці вже більше 10 років діє обласна програма гарячого харчування для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей,

Колосальна робота, спільно з органами освіти та управління молоді та спорту, проводиться щодо прищеплення принципів здорового способу життя серед молоді. Дванадцятий рік діє обласний конкурс «Обери життя», кожен рік все більше і більше підлітків охоче долучаються до цікавих і пізнавальним змагань, збагачуючи себе знаннями про історію та традиції здорового способу життя запорізького козацтва, пластунів, скаутів навичками надання першої допомоги потерпілим від нещасних випадків, реалізуючи свій творчий потенціал у театралізованих виступах на теми здорового способу життя.

- І все ж, коштів на реалізацію ще більшої кількості програм Товариству не вистачає. Адже ми - організація благодійна й істотну підтримку для нас представляють членські внески і благодійні пожертви від пересічних громадян - звичайних жителів області. За минулий рік ми змогли залучити до членства в Товаристві понад 100 тисяч краян. Одноразовий на рік членський внесок у розмірі 5-10 гривень - не спустошить ваш гаманець. А зібрані разом, ці кошти зможуть істотно підтримати в біді тих, хто опинився за межею бідності або принести хвилини радості в самотні будинки престарілих, куди рідко заглядають сторонні, але добре знають дорогу патронажні сестри милосердя, - говорить голова Товариства Червоного Хреста в регіоні Валентин Мойсеєнко.

Так відкриймо ж свої серця для доброти і на знак підтримки ідеалів гуманізму і милосердя, які сповідує Товариство Червоного Хреста України вже 95 років на території нашої держави, і зробімо посильний внесок у скарбничку добрих справ обласної організації Товариства!

Прес-служба Львівської ОО ТЧХ України

Переглядів: 788 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 00:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024