Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 16 » Землетрус в Ірані зачепив всю Азію
18:20
Землетрус в Ірані зачепив всю Азію

ПОВТОРНИЙ УДАР ПІДЗЕМНИХ СИЛ


 

  Потужний землетрус стався в

   Ірані менше, ніж через 

   тиждень після серії поштовхів,

   що забрали життя десятків

   людей. Іранський Червоний 

  Півмісяць повідомляє, що на 

  місце події направили команди

  рятувальників. Представники 

  влади не  виключають, що число

 жертв піде  на сотні.



Землетрус магнітудою 7,8 стався в Ірані о 14:44 за московським часом, повідомила Геологічна служба США. Епіцентр знаходився в 200 км на південний схід від міста Захедан, поблизу кордону з Пакистаном. Осередок залягав на глибині близько 15 кілометрів. Жертвами землетрусу стали щонайменше 40 людей, зруйновано 1,2 тис. будинків. АЕС "Бушер", за попередніми даними, не постраждала.



Поштовхи відчувалися у сусідніх країнах, у тому числі - в столиці Індії Нью-Делі, в ОАЕ і Бахрейні. У Дубаї розгойдувався найвищий у світі хмарочос Бурдж-Халіфа. З вежі довелося терміново евакуювати людей.

Зафіксували землетрус і у різних районах Пакистану - в розташованій на півночі столиці країни Ісламабаді, в південному Карачі, в Лахорі, а також поблизу індійського кордону, - провінції Белуджистан Кветті. У Пакистані загинули не менше п'яти осіб.



Як відзначають сейсмологи, сьогоднішнє землетрус - найсильніший в Ірані за останні 40 років. Останній раз землетрус такої сили стався у вересні 1978 р. у місті Табас, на сході країни. Жертвами стихії стали тоді більше половини жителів міста - близько 22 тисяч осіб.



Нагадаємо, в минулий вівторок сильний землетрус стався поряд з АЕС "Бушер" в Ірані, яку побудовали російські фахівці. Перший поштовх магнітудою 6,3 був зафіксований в 15:52 за московським часом. Його епіцентр знаходився в 91 км від міста Бушер, неподалік від якого розміщена атомна станція. Осередок землетрусу розташовувався на глибині 10 кілометрів. Всього через 13 хвилин стався другий поштовх - магнітудою 5,4, - осередок якого знаходився на тій же глибині.



Жертвами землетрусу стали тоді не менше 37 людей, а поранення отримали ще 800. Практично повністю зруйновано три міста - Каки, Кенган і Хорудж, в яких проживають близько 60 тисяч осіб.

Кілька невеликих міст в околицях Бушера залишилися без води і електрики.

 

Фото - www.utro.ru

Джерело - http://www.utro.ru/articles/2013/04/16/1113805.shtml

 

 

Переглядів: 884 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 03:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024