Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 17 » Щоденник Всеукраїнського місячника Червоного Хреста – 17 день: внесок Пустомитівської РО ТЧХ України
21:51
Щоденник Всеукраїнського місячника Червоного Хреста – 17 день: внесок Пустомитівської РО ТЧХ України

МИЛОСЕРДЯ  ПОБІЛЬШАЄ

 

Всеукраїнський  місячник Червоного  Хреста триває вже сімнадцятий день. Сьогодні ми присвячуємо його розповіді про внесок у скарбничку Добрих справ Пустомитівської районної організації ТЧХ України, яку вже довший час очолює Галина Семенівна Кірик.





Будучи людиною досвідченою, яка вже працювала у Червоному Хресті на Рівненщині, Галина Семенівна постаралася розмістити Звернення Львівської ОО ТЧХ про початок Місячника не де-небудь, а на сайті Пустомитівської РДА.

Веб-майстер справився з цим завданням, правда, аж 11 квітня, але тепер кожен добротворець, навіть після закінчення акції, зможе познайомитися з ним і надіслати свою пожертву, пам'ятаючи народний вислів: «Краще – пізно, ніж – ніколи»! Для цього варто лише перейти за адресою - http://www.pustomyty.gov.ua/information/2376-2013-04-11-07-54-01

Від свого попередника Галина Семенівна одержала скромну спадщину: десятків два діючих первинних осередків та тисяч 3-4 членів Товариства. На Рівненщині таких районів вже давно немає. Адже там порядкує майстер своєї справи, голова Рівненської обласної організації ТЧХ України Володимир Петрович Соколенко. Там навчилась боротись з Чорнобильським лихом, туберкульозом, оволоділа навиками поширення правил надання першої домедичної допомоги.


Дуже скоро набута майстерність дала про себе знати. За два роки Галина Семенівна – подвоїла, а через три – потроїла кількість первинних осередків. Нині у неї налічується їх аж 82. Та і членство зросло. Торік було уже майже 15 тисяч членів Товариства Червоного Хреста, третина з них - юні. Адже в районі 41 школа, і у кожній створено клуби милосердя, санпости, лекторії.

У патронажній службі милосердя налічується 4 медичних сестри. Вони через поліклініки мають за собою закріплених самотніх лежачих хворих. Торік обслужили 87 пацієнтів, і заслужили у них тільки слова подяки.

Без опори на громадськість успіхи були би мізерними. Інтелігенція Пустомитівського району, представники ділових кіл вносять і свою лепту милосердя у червонохрестівський рух. Особливу подяку заслужили Богдан Масляк, директор ПП «Чумацький шлях», Ігор Огоновський, керівник ТзОВ  «Альба» із смт Щирець.

З початку року колектив Пустомитівської РО ТЧХУ розповсюдив марок «Членський внесок» на загальну суму 9000 грн. За рік вони собі запланували вийти на 39 тисяч грн, що буде гідним внеском у обласну скарбницю пожертв.

За дні Місячника тут зібрали одягу і взуття від жертводавців на загальну суму 1970 грн. Програма «Чобіток» - триває.


У школах Пустомитівського району відбулися заходи, приурочені до 150-річчя Міжнародного Комітету Червоного Хреста і 95-річчя Товариства Червоного Хреста України. Заходи пройшли під гаслом «У серці кожного живе любов»

Вони стали можливими за сприяння відділу освіти Пустомитівської районної державної адміністрації та районної психолого-медико-педагогічної консультації . Тут відбувалися і відбуваються масові заходи.

Зокрема, волонтерська спільнота «Школа юних волонтерів» Пустомитівської ЗОШ № 1 організувала для учнів школи флеш-моб «Школа відкрита для всіх». Також у школах провели «уроки доброти» на тему «Дивись на нас, як на рівних», виставки дитячих робіт. Діти зацікавлено брали участь у дійстві.

Усі заходи об'єднали спільним гаслом – «У серці кожного живе любов», покликаним виховувати у дітей доброту, повагу, ввічливість, ніжність і людяність, толерантне ставлення до людей з особливими потребами. Про це повідомила на своїх шпальтах газета -http://www.gazeta.lviv.ua/news/2012/12/07/6857



У Пикуловичах відкрили довгожданий  медичний пункт, куди червонохрестівцям треба нести вогонь своїх сердець і майстерність боротися з різними недугами. Про посвяту нового приміщення медпункту депутат Роман Барабаш зробив докладний фоторепортаж 24 червня 2012 р. у Пикуловичах з відкриття зданого в експлуатацію після капітального ремонту фельдшерсько-акушерського пункту (ФАП) і розмістив його на своєму сайті - www.pykulovychi.lviv.ua



Все разом узяте, і творить ту особливу ауру, яку принесла з собою у Пустомитівську РО ТЧХ голова Галина

Семенівна Кірик. Побажайно ж їй плідної праці на нелегкый ниві милосердя !


Фото – Пустомитівської РО ТЧХ та з відкритих джерел в Інтернеті.

Ірина Апостолюк

 

 

 

Переглядів: 1102 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024