Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 18 » Очевидці про вибух заводу у Техасі: "Уся вулиця немов піднялася в повітря. Мені здається, всі загинули"
15:22
Очевидці про вибух заводу у Техасі: "Уся вулиця немов піднялася в повітря. Мені здається, всі загинули"

ОЦІНКА  СВІДКІВ  ТРАГЕДІЇ


 Результатом вибуху на хімічному заводі в техаському місті Вест 

 стали сотні зруйнованих будинків і поранених людей. Щонайменше 

 п’ятеро осіб загинули, проте кількість жертв може збільшитися 

 приблизно до 70.




Під завалами зруйнованих будівель можуть перебувати десятки людей.

Очевидці трагедії діляться своїми враженнями від події. Так, 33-річний батько двох дітей Джейсон Шелтон, який жив за два кілометри від заводу, сказав, що під час вибуху був на ганку, з якого його ледь не віднесло вибуховою хвилею. "Вікна загрозливо задзвеніли, діти закричали. Вхідні двері, вилетівши, вдарили мене в лоб. У будинку вибило всі вікна", - заявив Шелтон.

Співробітник баптистського медичного центру Девід Аргета з розташованого неподалік міста Вако розповів, що до них у лікарню надійшли 66 пацієнтів з рваними ранами, опіками та переломами. Серед постраждалих були діти. Люди з особливо тяжкими травмами були направлені до однієї з клінік Далласа. У лікарні Providence Health Center повідомили про 30 постраждалих.

Як розповіла телеканалу ABC News місцева мешканка Черіл Марак, вибухом вбило її собаку, а всі будинки в радіусі кількох кілометрів від епіцентру трагедії були знищені: "Вся вулиця немов піднялася в повітря. Здавалося, що на місто скинули потужну бомбу. Наші з матір'ю будинки були повністю зруйновані. Мені здається, всі, хто у цей момент перебував у районі вибуху, загинули ".

Сусід Черіл Кіт Вільямс підтвердив її слова: "У моєму будинку звалилася стеля, і вилетіли всі вікна. Цегляні стіни розлетілися в різні сторони, ніби вони були зроблені з картону. Я бачив, як людей, що жили через дорогу від мене, розірвало на частини разом з їхніми будинками".

"Нам потрібні ваші молитви, - цитує NBC мера міста Вест, який звернувся до американців. - Дуже багато постраждалих. І дуже багатьох, я боюся, завтра з нами вже не буде".

Один з високопоставлених представників техаського департаменту громадської безпеки в ході брифінгу порівняв побачене ним на місці вибуху з війною: "Як в Іраку". За словами ще одного чиновника, навколишня територія виглядає, "як після торнадо" - деякі будинки залишилися неушкодженими, у той час як сусідні зруйновані вщент.


Як відомо, пожежа і потужний вибух на заводі сталися у місті Вест у середу ввечері, 17 квітня (ранок 18 квітня за Києвом). 

Вибуховою хвилею було пошкоджено десятки сусідніх споруд, у тому числі школу, будинок для людей похилого віку і багатоповерховий житловий будинок. Рятувальники припускають, що під завалами перебувають люди, в тому числі - діти. Раніше місцевий телеканал KWTX повідомляв про 70 загиблих і сотні поранених.

Крім того, вибух спричинив землетрус магнітудою 2,1. Пожежу на заводі не вдається локалізувати. Пожежники не можуть працювати через токсичний дим, сильний вітер і ризик повторного вибуху. 

Представник поліції Техасу Патрік Суонтон у коментарі журналістам заявив, що поки не вдалося встановити, почалася пожежа на заводі добрив через підпал чи через хімічний процес.

За матерiалами: NEWSru.com, Вести.ru


Фото – з відкритих джерел Інтернету

Джерело - http://ua.korrespondent.net/world/1549636-usya-vulicya-nemov-pidnyalasya-v-povitrya-meni-zdaetsya-vsi-zaginuli-ochevidci-pro-vibuh-zavodu-v-teh

 

Переглядів: 704 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024