Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 18 » Україні слід серйозно підійти до вирішення проблеми ВІЛ/СНІДу - посол Франції
19:46
Україні слід серйозно підійти до вирішення проблеми ВІЛ/СНІДу - посол Франції

ВАЖЛИВЕ  ПАРТНЕРСТВО


 Україна має серйозно зайнятися вирішенням проблеми ВІЛ/СНІДу, і Франція

 готова надавати їй в цьому допомогу, заявляє посол Франції в Україні 

 Ален Ремі.




"Двостороннє співробітництво Франція - Україна, коли Франція допомагає Україні, а також допомога міжнародних організацій та установ. Тому на сьогоднішній день Україна, маючи всі ці можливості, має дуже серйозно взятися за вирішення цієї проблеми", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

Водночас посол зазначив, що в Україні на сьогоднішній день ситуація з ВІЛ/СНІДом нагадує те, що було у Франції 10 років тому. Водночас він вважає, що Україна для вирішення цієї проблеми має більше можливостей, ніж раніше.

"Через програми співпраці, через Міністерство охорони здоров'я, через Червоний хрест, через Міністерство закордонних справ ми хотіли б допомогти Україні наздогнати ці 10 років відставання, які спостерігаємо", - сказав А.Ремі.

Він також наголосив, що Франція є одним з основних донорів Глобального фонду з боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Як наголошується в прес-релізі, розданому журналістам, з 2006-го року уряд Франції підтримує виконання спільного французько-українського проекту Червоного хреста, пов'язаного з питаннями ВІЛ/СНІД у сфері медичного догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих осіб та тих, які вживають наркотики.

Загальний бюджет цієї ініціативи в 2006-2013 рр. сягає 900 тис. євро.

"Незважаючи на те, що фінансова підтримка спільної французько-української ініціативи Червоного Хреста, пов'язаної з питаннями ВІЛ/СНІДу, завершується в 2013 році, Французький Червоний Хрест готовий забезпечити подальшу технічну підтримку своїм українським партнерам у справі протидії цій епідемії в країні", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу представник Міністерства охорони здоров'я Франції Стефан Мансьон заявив: "Глобальний фонд продовжуватиме свою підтримку. Ми як Червоний Хрест на цьому етапі наші ресурси практично вичерпали. Але якщо Глобальний фонд надаватиме фінансування в 2014, 2015, 2016 роках, ми через Червоний Хрест продовжуватимемо ці програми підтримки".

За його словами, є необхідні інструменти для боротьби з поширенням ВІЛ/СНІДу, їх застосування у Франції надало позитивний результат. Зараз, як зазначив С. Мансьон, завдання полягає в тому, щоб поширити їх на якомога більшу територію.

Він також наголосив, що на сьогоднішній день у Франції СНІД сприймається як хронічне захворювання, аналогічне цукровому діабету.

"Важливо, щоб місцеві органи влади і Міністерство охорони здоров'я поступово перейняли на себе цю роль органу, який підтримує боротьбу з ВІЛ/СНІДом так, як сьогодні це роблять багато африканських країн. Згодом міжнародні програми допомоги вичерпають себе, і це потрібно вирішувати на національному рівні так, як це відбувається, наприклад, із захворюванням на діабет", - пояснив С.Мансьон.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело - http://ua.interfax.com.ua/news/general/149936.html

Переглядів: 646 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 12:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024