Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 20 » До 100-х роковин від початку Першої світової війни Австрія спорудить на Львівщині пам"ятник полеглим
07:25
До 100-х роковин від початку Першої світової війни Австрія спорудить на Львівщині пам"ятник полеглим

МОНУМЕНТ  ЄДНАННЯ


 18 квітня відбулася зустріч голови Львівської 

 облдержадміністрації Віктора Шемчука з 

 Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки 

 Австрії в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом. 

 «Встановлення пам’ятника жертвам Першої 

  світової війни сприятиме гуртуванню європейських

  народів», – В. Шемчук








Метою візиту В.Д.Хайма є знайомство з новопризначеним головою Львівської обласної державної адміністрації та участь у проведенні Днів австрійської культури у Дрогобичі.

Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо  сфер пожвавлення міжнародної та міжрегіональної співпраці. Віктор Шемчук зазначив, що двостороння співпраця між Львівщиною та Австрією має значні перспективи для подальшого розвитку, а саме  розглянули можливості області щодо регіональної допомоги із відшукання та облаштування могил австрійських вояків, які поховані на Львівщині,  обговорили питання участі австрійської сторони у ХХ ювілейному Форумі видавців у Львові, та інші питання, які стосуються культурної та соціальної місії дипломатів-австрійців у Львові.

«Ми готові співпрацювати, розвивати економічні та суспільні взаємини, туристичну та культурну галузь. В нас є хороша перспектива і Австрія все більше стає нашим економічним партнером у взаєминах із європейською спільнотою», – сказав В.Шемчук.

Також він наголосив, що облдержадміністрація зацікавлена в активній економічній співпраці, зокрема, залученні австрійських інвестицій в економіку області, співпраці торгово-промислових палат, організації спільних бізнес-форумів підприємців обох сторін. Окрім того, голова Львівської облдержадміністрації закликав виправити історичну помилку і все ж таки встановити пам’ятник жертвам Першої світової війни.

«Усі дипломатичні місії, що приїжджають останнім часом до Львова, говорять про те, що в об’єднаній Європі зникають кордони і всі готуються до того, що в наступному році у нас буде сумний ювілей – 100 років від початку Першої світової війни, яка забрала життя мільйонів європейців, в тому числі й багатьох українців. Тому необхідно розглянути питання про те, щоб встановити пам’ятник, який би об’єднав всі нації й народи, які свого часу брали участь у війні та були ворогами», – зазначив Віктор Шемчук і додав, що ця ідея знаходить підтримку в представників дипломатичних кіл.

Також він наголосив на тому, що, можливо, цей процес дасть поштовх до подальшого об’єднання як на ментальному так і на суспільному рівні усіх європейських народів.

Зі свого боку, австрійська делегація запевнила, що збере і консолідує всі необхідні матеріали  та підтримає ініціативу Львівської облдержадміністрації, а також неодмінно долучиться до встановлення такого пам’ятника.

Фото – www. loda.gov.ua

Джерело - 

http://loda.gov.ua/vstanovlennya-pamyatnyka-zhertvam-pershoji-svitovoji-vijny-spryyatyme-sche-bilshomu-objednannyu-jevropejskyh-narodiv-v-shemchuk.html

Переглядів: 995 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024