Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 20 » Показові навчання рятівників та медиків у санаторії «Перлина Прикарпаття» у Трускавці
12:10
Показові навчання рятівників та медиків у санаторії «Перлина Прикарпаття» у Трускавці

ХТО  НАЙШВИДШИЙ?


  Днями, у Трускавці у медичному

  реабілітаційному центрі МВС

 України «Перлина Прикарпаття»,

 відбулась конференція та показові

 навчання з ліквідації наслідків

 надзвичайної ситуації – вибуху в одній 

 з кімнат корпусу і пожежі у суміжних

 приміщеннях.



Для проведення підготовки та здійснення організаційних заходів, тренінгів щодо надання медичної допомоги «постраждалим» були запрошені завідувач кафедри екстреної медичної допомоги і медицини катастроф з курсом військової підготовки Тернопільського медичного університету професор Арсен Гудима, спеціалісти Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

За легендою та відповідно до завдань, вибух і пожежа сталися на сьомому поверсі санаторію. Оскільки в такій ситуації виникла ймовірність великої кількості «постраждалих», у проведенні рятувальної операції були задіяні аварійно-рятувальні служби та спецтехніка МНС, працівники МВС та відповідні служби житлово-комунального господарства.


Керівництво та координацію дій з евакуації та надання першої медичної допомоги умовно постраждалим, взяв на себе заступник начальника медико-реабілітаційного центру з медичних питань санаторію Міністерства внутрішніх справ «Перлина Прикарпаття», підполковник міліції С. Пецюх. Був розгорнутий сортувальний майданчик, де медики санаторію надавали медичну допомогу всім евакуйованим. Серед «постраждалих» були особи з опіком обличчя, грудної клітки, опіком кистей та травмою передпліччя, черепно-мозковою травмою, травмою нижніх кінцівок, отруєння продуктами горіння та пацієнти у стані емоційного збудження, в одного з яких була підозра на гострий коронарний синдром.


Першою на місце події приїхала бригада пункту екстреної медичної допомоги «Трускавець». Вона доповіла координатору про своє прибуття та згідно з розпорядженням координатора першочергово почала надавати екстрену медичну допомогу «постраждалому» із червоної зони сортувального майданчика. Медики виконували всі дії чітко та злагоджено.


Реанімобіль та бригада екстреної медичної допомоги Львівського центру медицини катастроф прибула на місце події другою та після вказівки координатора надавала екстрену дошпитальну допомогу пацієнтові з черепно-мозковою травмою, використовуючи при цьому все необхідне обладнання та оснащення машини.

Іншими пацієнтами займались виїзні бригади медичної служби МВС України у Львівській області.

Всім «постраждалим» була надана необхідна медична допомога та проведена їх шпиталізація у медичні заклади.



Незалежно від підпорядкування, проведення таких спільних навчань – це позитивний досвід у роботі всіх аварійно – рятувальних служб та медичних підрозділів. Ці навчання дають можливість працювати у єдиному медичному просторі при виникненні екстрених подій чи надзвичайних ситуацій.



Участь у цьому заході брали представники керівництва внутрішніх справ України, управління медичного забезпечення та реабілітації МВС України, керівники головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області, представники військово-медичного управління СБУ України та управління охорони здоров’я Державної прикордонної служби України, медична служба МВС України у Львівській області, відповідні посадові особи та аварійно-рятувальні служби м. Трускавця, представники аналогічних служб Республіки Білорусь та Молдови.

 

Фото - www.guoz.lviv.ua

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Оригінал статті - http://guoz.lviv.ua/ukr/news/lvivnews/2597.html
Переглядів: 744 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 21:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024