Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 20 » У Києві 18 квітня відбулися урочистості з нагоди 95-річчя заснування Товариства Червоного Хреста України
22:51
У Києві 18 квітня відбулися урочистості з нагоди 95-річчя заснування Товариства Червоного Хреста України

ДЕНЬ  НАРОДЖЕННЯ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ


 Київ був18 квітня, як ніколи святковим.

 Всюди вивішено   транспаранти,

  плакати, панно. Вулицю Хрещатик

 прикрасили прапорами Червоного Хреста,

 з нагоди його Дня народження у далекому 

 1918 році.






З цієї нагоди у Київському міському Будинку вчителя відбулося урочисте засідання під головуванням президента Товариства Червоного Хреста України Івана Усіченка.



У засіданні взяли участь всі голови обласних організації ТЧХ, актив червонохрестівського руху, гості, посланці іноземних Товариств.




Львівщину представляла делегація у складі: Валентина Мойсеєнка – голови ЛОО ТЧХУ, Марії Горошко – голови Червоноградської МО ТЧХУ, Іванни Солдатової – медичної сестри Новояворівської МО ТЧХУ.




Про 95-річчя Червоного Хреста України, його актив і скарбничку добрих справ розповів присутнім президент ТЧХУ Іван Усіченко.



Екс-міністр охорони здоров"я України, віце-президент ТЧХУ Микола Поліщук та Іван Усіченко - президент ТЧХУ мали що згадати, а також обговорити плани на майбутнє.



В.Мойсеєнко, голова ЛОО ТЧХУ на фоні Будинку Учителя



В.Мойсеєнко і Х.Солдатова перед Будинком Учителя


Ансамбль скрипалів зачарував зал, і всі слухали їх ніжний серпантин музики, затамувавши подих

 

Патронажні медичні сестри Червоного Хреста і тут на "бойовому посту" - у залі є пенсіонери, інваліди, просто хворі люди, яким вони завжди готові прийти на допомогу.



З балкона краще видно зал, тому частина медичних сестер облаштували собі "спостережний санпост" саме на верхотурі.


Національний заслужений  академічний  народний хор України імені Г. Верьовки - давній друг Червоного Хреста. Тому він прийшов привітати ювілярів.


"Нема Йвана, є лиш Гриць, шкода моїх вараниць", - співає жіноча половина хору


"Думи мої, думи мої", - затягує чоловічий склад хору, і всі згадують, що вони у Києві, на схилах Дніпра, у самому серці України.


Бандуристи припинили грати, коли на сцену вийшов представник Адміністрації Президента і зачитав привітання Віктора Януковича учасникам урочистих зборів з нагоди 95-річчя Товариства Червоного Хреста України. Повний текст див. на стор. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-04-18-1513


 

Ось з такою увагою патронажні медичні сестри Червоного Хреста і Генеральний секретар НК ТЧХУ Алла Хабарова (на знімку - крайня зліва) слухали привітання Голови Верховної Ради України Володимира Рибака. Повний тест див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-04-19-1523



Борис Олійник, давній друг Червоного Хреста, особисто прийшов привітати ювілярів.



Ось так бурхливо у залі обговорювали інші привітання: від відомств Королевської, Богатирьової, інших міністерств, кажуть - навіть від самого Азарова, які було доручено виголосити зі сцени уповноваженим представникам.



Концерт завершили юні артисти - наша молода зміна, і водночас, волонтери Червоного Хреста. Саме від них залежатиме, без сумніву, продовження Естафети поколінь, і примноження добрих справ Червоного Хреста. Хотілось би сподіватися, що 100-річчя ТЧХУ зустріне на такому ж, або значно вищому рівні, ніж теперішній ювілей. 


Фото - М.Горошко

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 836 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 16:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024