Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 21 » Сотні пластунів пройшли з барабанами та піснями Львовом 20 квітня – у День першої пластової присяги
12:42
Сотні пластунів пройшли з барабанами та піснями Львовом 20 квітня – у День першої пластової присяги

СВЯТО  ЮНОСТІ


 20 квітня виповнився 101 рік з часу складання Першої 

 пластової присяги. Урочистості та цікаві заходи від 

 «Пласту» з нагоди визначної дати відбулися у Львові 

 вчора і триватимуть сьогодні.






Про це редакції сайту  lviv-redcross.at.ua повідомили організатори заходів.

«Станиця «Львів» національної скаутської організації України «Пласт» святкує День Першої Пластової Присяги впродовж двох днів.




Святкування розпочались вчора із богослужіння у Соборі св. Юра. Після цього пластуни довгою колоною пройшли до пам’ятника Тарасу Шевченку, де відбулась урочиста частина. 




Особливістю цьогорічного вимаршу стала наявність на одностроях всіх пластунів, окрім звичних відзначок та шевронів, ще й наліпок благодійної акції «Від серця до серця». Одночасно під час святкувань відбувається збір коштів серед членів організації.



Вчора пластуни долучичися до акції «Зробимо Україну чистою». Вони прибирали  територію парку Високого Замку. Закінчився перший день святкувань для пластунів традиційною ватрою у ландшафтному парку «Знесіння». Під час ватри в дружній і теплій атмосфері пластуни відчули підтримку своїх друзів та пораділи, що знову разом зібралися у своєму товаристві.



А  21 квітня на пластунів чекає цікавий квест, ярмарок, майстерки, екскурсія до Академії сухопутних військ Збройних сил України. Завершиться святкування переглядом фільму просто неба на вул. Валовій.




Нагадаємо, пластова присяга – це добровільна і урочиста обіцянка, яка була вперше складена першими пластунами 12 квітня 1912 року. Складена присяга зобов’язує пластунів бути вірним Богові та Україні, допомагати іншим, жити за Пластовим Законом. Юнаки та юначки мають право скласти Присягу після того, як здадуть першу пластову пробу, а старші пластуни та сеньйори – після того, як виконають вимоги, встановлені Крайовим Проводом.

У довоєнний час до пластунів належала і Катерина Зарицька – голова Українського Червоного Хреста у лавах УПА в 1943-1947 рр.


Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

Переглядів: 805 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 03:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024