Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 21 » Міжнародний Комітет Червоного Хреста збирає кошти для постраждалих від землетрусу на південному заході Китаю.
14:56
Міжнародний Комітет Червоного Хреста збирає кошти для постраждалих від землетрусу на південному заході Китаю.

ЗЕМЛЯ  ГУДЕ


 В результаті серії землетрусів на південному заході 

 Китаю загинули 180 людей, 24 вважаються зниклими

 безвісти, понад 11 тис. поранено, і ці цифри постійно 

 збільшуються. Про це сьогодні, 21 квітня, повідомило

 Центральне телебачення Китайської Народної 

 Республіки (КНР).

 





Зараз у район лиха продовжують прибувати загони рятувальників і медиків. Однак доступ у ряд населених пунктів ускладнений. Так, в повіт Баосін, де катастрофічно не вистачає ліків, води та електрики, вилетіли вертольоти з рятувальниками і гуманітарною допомогою на борту.

За даними представника Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Китаї, на рахунок організації перераховано вже понад 51 млн. юанів (приблизно $ 8,25 млн.) для надання матеріальної підтримки постраждалим. Пожертвування надходять від китайських чиновників, компаній, звичайних громадян, а також з-за кордону. Допомога надається не тільки грошима, а й продуктами.

Пропозиції сприяння в ліквідації наслідків руйнівного землетрусу Китаю запропонував ряд держав світу. У той же час на ім'я Голови КНР Сі Цзіньпіна продовжують надходити телеграми співчуття.

Перший підземний поштовх магнітудою 7 був зафіксований в суботу, 20 квітня, китайським сейсмічним центром у 8.02 за пекінським часом в районі міста Яань провінції Сичуань. Повторні поштовхи призвели до сходження зсувів і утворення завалів на ряді розчищених раніше ділянок залізниць і автомобільних доріг.

Довідка:

 

Те, що сталася 20 квітня п.р. в КНР, це  далеко не перший руйнівний землетрус  у сучасній історії Китаю. Так, 24 лютого 2003 р., в Синьцзян-Уйгурському автономному районі стався потужний землетрус магнітудою 6,8. Загинули більше 300 осіб, 4 тис. отримали поранення.

12 травня 2008 на південному заході Китаю стався землетрус магнітудою 8,0 , - в результаті якого 51 повіт і район виявилися практично зруйнованими, 87 тис. жителів загинули або пропали безвісти, мільйони людей втратили житло. Епіцентр знаходився в повіті Веньчуань провінції Сичуань.

Чотири роки тому, 20 квітня 2009 року, більше 15 тис. людей постраждали в результаті землетрусу, що стався на північному заході КНР. Підземний поштовх магнітудою 5,5 було зафіксовано в повіті Акчі Синьцзян-Уйгурського автономного району.

14 квітня 2010 в повіті Юйшу провінції Цинхай (північний захід КНР) стався землетрус магнітудою 7,1. Більше 2 тис. осіб загинули, понад 12 тис. постраждали. Епіцентр землетрусу знаходився приблизно в 30 км від повітового міста Цзегу, 85% будівель якого були зруйновані.

 

Фото - www.belta.by

Джерело - http://www.belta.by/ru/all_news/world?id=631940

Переглядів: 795 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 08:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024