Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 23 » Проблеми Китайського Товариства Червоного Хреста у роботі із спонсорами і жертводавцями
13:48
Проблеми Китайського Товариства Червоного Хреста у роботі із спонсорами і жертводавцями

АПАТІЯ – ВОРОГ  БЛАГОДІЙНОСТІ


 Численні корупційні скандали, пов'язані з 

 пожертвами, викликали кризу благодійності в 

 Китаї. Підпорядкованість Китайського 

 Товариства Червоного Хреста урядові - обернулася

 для нього повною втратою довіри з боку китайців.






На знімку: волонтер Товариства Червоного Хреста Китаю безуспішно намагається залучити перехожих, щоб вони пожертвували гроші на допомогу постраждалим від землетрусу в Сичуані. Квітень 2013. Фото з epochtimes.com

У результаті потужного землетрусу в провінції Сичуань 20 квітня загинули і отримали поранення понад 11 тисяч людей, в цілому постраждали 1,5 мільйона чоловік.
Як повідомляють китайські ЗМІ, 21 квітня волонтери Товариства Червоного Хреста вийшли в багатолюдні місця м. Шеньчжень, що у провінції Гуандун, закликати мешканців пожертвувати гроші на допомогу постраждалим в Сичуані.

Проте таке бажання у  городян практично було відсутнє. Багато хто намагався обійти волонтера стороною, угледівши його здалеку, а інші проходили  мимо, роблячи вигляд, що взагалі не бачать його, йдеться у повідомленні.

До цього слід додати: численні китайські блогери висловлюють підтримку жителям Шеньчженя, і хвалять їх за таку поведінку.

«Ніхто вже не наважиться вірити цій організації, яку підтримує корумпований уряд», - пише «дикий журавель з Шеньсі».

«Я б хотів пожертвувати гроші, але як тільки згадую Го Меймей (скандально відома співробітниця Китайського Червоного Хреста, хвалилася в Інтернеті своїм розкішним життям, прим.ред.), то це бажання відразу пропадає. Я не буду жертвувати до тих пір, поки інцидент з Го не буде повністю розслідуваний і не будуть покарані чиновники, які все це допустили», - заявив блогер «що їде в човні Лі Бай».

«Я радий, що жителі Шеньчженя так чинять. Нарешті люди почали пробуджуватися», - пише його колега «протестую проти свербіння в промежині».
Китайське Товариство Червоного Хреста не є незалежним, як в інших країнах, воно підпорядковується Міністерству охорони здоров'я, а його співробітники отримують всі пільги, як державні службовці.

Практично відразу після землетрусу 21 квітня головне відділення Китайського Червоного Хреста на своїй офіційній сторінці на сайті мікроблогів «Сіна» опублікувало повідомлення про те, що воно вже зв'язалося зі своїм сичуанським відділенням і з'ясовує ситуацію, а також закликало всіх активно робити пожертвування.
Буквально за три години понад 24 тисяч осіб у коментарі під цим повідомленням написали: «Забирайся!» Таку форму протесту китайські блогери часто використовують для бойкоту інформації будь-яких структур, організацій або ж відомих людей.
За даними Червоного Хреста, за два дні після землетрусу по всій країні було зібрано 5 мільйонів юанів ($ 793 тис.) пожертвувань, з яких від приватних осіб надійшло всього 400 тисяч юанів ($ 63 тис.).

Після минулого сильного землетрусу в Сичуані в 2008 році організація Червоний Хрест за три роки отримала пожертвувань на суму 19,9 млрд юанів ($ 3,2 млрд). Проте до цих пір невідомо, куди було витрачено кілька мільярдів юанів з цієї суми. Про цей скандал багато писали китайські ЗМІ і блогери.

Раніше ЗМІ неодноразово повідомляли про численні факти використання в Китаї пожертвувань не за призначенням. Було кілька випадків, коли чиновники привласнювали частину пожертвувань, будували на них собі розкішні офіси, а також використовували для блокування інформації про свою корупції та припинення скарг з боку тих, кому ці пожертви були адресовані. Також були повідомлення і про те, що влада зараховує пожертвування до бюджету країни.

У липні минулого року, коли сильна злива затопила Пекін і викликала справжнє лихо з людськими жертвами, влада теж закликала людей жертвувати гроші на допомогу постраждалим. Проте мало хто відгукнувся на цей заклик і практично всю суму пожертвувань влада зібрала «добровільно-примусово» з держпідприємств і установ.

Відома китайська економіст, автор кількох книг про Китай Хе Цінлянь тоді написала: «Можна сказати, що катастрофа [повінь 21 липня] поклала кінець громадській  благодійності у Китаї».
Відомий китайський аналітик Чень Юнмяо опублікував статтю під назвою «Відмова робити пожертвування після землетрусу в Яане є дозрілим патріотизмом».
Аналітик пише, що патріотизм потрібен, але не треба «визнавати лиходія за свого батька», маючи на увазі, що партія і Китай це різні речі і любити країну не означає любити партію.

Про тоталітарний уряд КНР Чень написав наступне: «Єдине, що вони захищають і оберігають, це їх основні інтереси, тобто - керівну роль комуністичної партії. Вони трактують материковий Китай як колонію всередині країни. Людей вони мають - за військовополонених, а все їхнє майно - за військові трофеї. Тому вони можуть довільно розпоряджатися всім цим за власним бажанням».

У статті також говориться, що згідно з опитуванням, проведеним на підвідомчому газети «Женьмінь жибао» інтернет-форумі «Женьмінь», близько 80% учасників не визнають легітимність нинішнього уряду КНР.

«Масштабний бунт вже не за горами», - робить висновок Чень.

Ілля ІВАНОВ. Велика Епоха (The Epoch Times)

Постійна адреса статті: http://www.epochtimes.ru/content/view/73609/4/
 

Від редакції сайту   www.lviv-redcross.at.ua/

Факти, викладені у статті Іллі ІВАНОВА, сумні і тривожні. Однак це ще не означає, що Китайський Червоний Хрест – пропаща організація. Окремі нечесні люди можуть працювати будь-де: у церкві, в банку, в університеті, в супермаркеті, в парикмахерській. На даний час, Китайський Червоний Хрест – головна організація, яка може прийняти іноземну гуманітарну допомогу для постраждалих від землетрусу. Як знаємо з попередніх повідомлень, такого прохання ще жодній країні світу ні від неї, ні від уряду КНР– не надходило. Але це не значить, що воно так і не надійде.



 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 794 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 05:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024