Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 24 » Вісті з районів Львівщини: Новороздільська МО ТЧХ – 95-річчю ТЧХ України
14:08
Вісті з районів Львівщини: Новороздільська МО ТЧХ – 95-річчю ТЧХ України


ВИСТАВКА  ДИТЯЧИХ  МАЛЮНКІВ

 

18 квітня найбільш гуманній організації - Товариству Червоного Хреста  

України – 95 років. З цієї нагоди  в Новороздільській МО ТЧХ на Львівщині 

організувала виставку малюнків, виконаних учнями загальноосвітніх шкіл та

професійно-технічних училищ міста на однойменну тематику.






 Виставка проводиться в Новороздільській центральній міській бібліотеці, яка розташованп на вулиці Яворницького.

Урочисте відкриття відбулося у День народження Товариства Червоного Хреста – 18 квітня.




Завершить свою роботу виставка 10 травня – у дні, коли увесь світ буде відзначати 150 річччя заснування міжнародного червонохресного руху, який уособлюють зараз дві авторитетні благолдійні організаці, знані в усьому світі - МКЧХ та МФ ТЧХ і ЧП.




З нагоди 95-річчя створення Товариства Червоного Хреста Новороздільська міська організація ТЧХ організувала лекції, бесіди, читання у школах і професійно-технічних училищах міста на однойменну тематику.



Це і породило ідею організувати виставку дитячих малюнків. Про це – у наступних наших випусках добірок новин.

Фото - Ореста Жеребецького

Мирослава Горон, голова Новороздільської МО ТЧХ України

 Довідка:

18 квітня виповнюється 95 років від дня створення найбільшої за чисельністю в країні громадської організації. Цю дату підтверджують відповідні документи. Разом з тим уже 150 Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця реалізує свою благородну мету-поширення ідеї гуманності світом і словом, і ділом.Першим ідейним натхненником червонохресного Руху був швейцарець АнріДюнан. У 1863 було створено Комітет п’яти, який згодом перейменували на Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

Комітет розпочав свою діяльність з організації міжнародної конференції у Женеві. Результатом цієї конференції стало прийняття резолюції, якою постановили утворювати національні товариства для надання медичної допомоги учасникам бойових дій під часвійни.

Не буде перебільшенням сказати, що червонохресний рух в Україні бере свої витоки з кінця ХVIII століття. Засновник української анатомії та хірургії  П. Загорський, а згодом і академік, який був військовим лікарем під час війни з Польщею, надавав допомогу полоненим і цивільному населенню без розрізнення на "своїх" та "чужих", і саме тому його вважають предтечею Українського Червоного Хреста… А як не згадати Севастопольську епопею  М.І. Пирогова. Це він уперше сформував загони сестер милосердя для догляду за пораненими й хворими солдатами, створив спеціалізовані підрозділи  сестер, кожний з яких займався своєю справою, рятуючи людські життя. На сьогодні у світі існує 189 національних товариств.

Взявши на себе з перших днів свого існування благородну місію турботи про здоров’я людей та їх благополуччя, Товариство визначило і реалізує такі пріоритетні напрямки діяльності, як: надання медичної, соціально-побутової, матеріальної та іншої допомоги одиноким та малозабезпеченим, ветеранам та інвалідам, хворим громадянам похилого віку, дітям-сиротам і багатодітним сім’ям, проведення освітніх  та профілактичних програм серед населення.

Це робота за покликом серця. Робота не з легких. Життя сьогодні підкидає нам багато причин для конфліктів, непорозумінь, кризових ситуацій, однак у всіх випадках потрібно об’єктивно розібратися, оцінити ситуацію і прийняти правильне рішення. Гарячковість, поспіх, неувага й неповага один до одного, дріб’язковість, впертість, байдужість не можуть супроводжувати роботу волонтера Червоного Хреста. Відкритість та співчуття створюють умови для ефективного спілкування з різними категоріями населення, вміння співчувати ближньому, а ще унікальна можливість творити добро, дарувати людям радість та любов.

Значним досягненням Товариства Червоного Хреста за роки незалежності України було створено службу розшуку. Єдина офіційно визнана в країні служба безкоштовно надає допомогу з пошуку та відновлення родинних зв’язків, втрачених внаслідок збройних конфліктів, стихійного лиха.

 

 

 

 

Переглядів: 1068 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 05:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024