Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 25 » З виступу учасника засідання Правління Львівської ОО ТЧХУ Ольги Хаджеєвої – голови ради ветеранів ЛОО ПСПОЗУ
10:52
З виступу учасника засідання Правління Львівської ОО ТЧХУ Ольги Хаджеєвої – голови ради ветеранів ЛОО ПСПОЗУ

ОПІКА  ВЕТЕРАНАМИ - МЕДИКАМИ

  У 2010 році Львівською обласною організацією професійної спілки працівників охорони

  здоров’я України була створена Рада ветеранів праці,  яка є структурним підрозділом

  Львівської обласної організації професійної спілки працівників охорони здоров’я України.

 

Вона сформована, як добровільне громадське об’єднання ветеранів праці спілчан профспілки працівників охорони здоров’я області і не є юридичною особою. У своїй роботі рада ветеранів керується Положенням про Раду ветеранів Львівської обласної організації професійної спілки працівників охорони здоров’я України.

Рада ветеранів об’єднує працівників закладів охорони здоров’я Львівської області, які пропрацювали в охороні здоров’я та профспілках не менше 20 років, та пенсіонерів, які ще продовжують працювати,

Ми, ветерани профспілкового руху, маємо значний практичний досвід роботи. Переконана, що наші знання стануть в нагоді сучасному поколінню молодих профспілкових активістів.

Нам, представникам різних поколінь, потрібно вміти слухати та бути

почутими. Це дуже важливо для розвитку професійної спілки.

Давайте спробуємо реально подивитись на стан наших справ сьогодні. Вочевидь, що у нас є певні результати роботи, вагомі надбання, набутий авторитет у спілчан і цей досвід нам необхідно передавати молодим.

Одним із напрямків спільної роботи ради ветеранів та молодіжної ради є впровадження та реалізація у первинних профспілкових організаціях закладів охорони здоров’я роботи з наставництва молодих спеціалістів, ефективного захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів ветеранів праці, та молодих спеціалістів їх достойного життя та соціального положення у суспільстві, створення умов для розвитку і розширення громадської діяльності всіх категорій ветеранів і молодих спеціалістів, активної участі в морально-етичному, трудовому і патріотичному вихованні, розширення форм і методів наставництва молодих спеціалістів в інтересах реалізації молодіжної політики в закладах охорони здоров’я м. Львова та області.

Саме у допомозі молодому спеціалісту, а особливо на першому

робочому місці, неоціненне високе значення має робота досвідчених спеціалістів, наших ветеранів.

На сучасному етапі, чітко прослідковуються ознаки конкуренції за пацієнта серед висококваліфікованих лікарів, що супроводжується відтисканням молодих спеціалістів від реальної медичної практики. Наставництво під егідою профспілки, за таких умов, служить не лише вагомим чинником мотивації профспілкового членства - для профспілки, але й способом розширення кількості кваліфікованих спеціалістів - для закладу охорони здоров’я. Соціальне партнерство голів профкомів та головних лікарів в цьому аспекті набуває реального значення.

Рада ветеранів праці спільно з молодіжною радою активно включилась в роботу по організації наставництва

Втілюючи в життя роботу з наставництва, створені в медичних закладах комісії з наставництва, в яку входять „представник відділу кадрів, керівники структурних підрозділів представник профкому, заступник головного лікаря з лікувальної роботи, головна медична сестра.»

На сьогоднішній день практично в усіх закладах охорони здоров'я Львова та області ведеться робота по втіленню в життя наставництва з молодими спеціалістами. Видані накази по створенню комісій з наставництва, розроблені плани заходів з цієї роботи.

Голова Ради ветеранів для кращого і швидшого навчання по організації наставництва виходила безпосередньо в медичні заклади, де надавала практичну допомогу в цих питаннях, проводила консультації, розробляла проекти документів по роботі з наставництва.

Грошей для розвитку інституту наставництва, по суті, не потрібно.

Потрібні небайдужі досвідчені профспілкові активісти та молодь, яка прагне стати спеціалістом. А це вже задача профспілкових органів відповідним чином налаштувати організаційну культуру профспілки.

А тепер зупинюсь на співпраці ради ветеранів Львівської обласної організації професійної спілки працівників охорони здоров’я України зі Львівським обласним Товариством Червоного Хреста.

У 2009 році Львівською обласною організацією професійної спілки працівників охорони здоров’я України спільно з Головним управлінням охорони здоров’я Львівської обласної держадміністрації, Львівським обласним Товариством Червоного хреста та Львівською обласною асоціацією медсестер була розроблена та затверджена Обласна програма «Ветеран- Медик» . Програма розроблена у відповідності до вимог Закону України

«Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», Закону України « Про соціальні послуги», Закону України « Про Товариство Червоного хреста України», Положення про патронажну службу, з метою покращення медичного обслуговування та надання соціальної допомоги самотнім хворим людям похилого віку.

До категорії цих громадян, зокрема відносяться перестарілі ветерани праці охорони здоров’я, які в свій час працювали в закладах охорони здоров’я Львівської області.

Виконуючи завдання Програми, Радою ветеранів спільно з молодіжною радою щорічно поновлюються та уточнюються списки самотніх хворих медиків похилого віку, проводиться обстеження матеріально-побутових умов з метою виділення найбільш нужденних для надання їм допомоги, як матеріальної так і медичної. Також надається допомога в організації медичної допомоги і лабораторно-діагностичного обстеження на базі медичних закладів Львова та області. Всього на обліку знаходиться 236 осіб, з них 28 осіб у м. Львові. Організаторами програми виділено дві цільових групи ветеранів: працюючі ветерани-медики та непрацюючі.

Радою ветеранів Львівської обласної організації професійної спілки працівників охорони здоров’я України спільно з Товариством Червоного Хреста проводились розподіл та розвезення продуктових наборів для одиноких непрацюючих медиків.

Велика увага приділяється одиноким непрацюючим медикам похилого віку первинними профспілковими організаціями професійної спілки працівників охорони здоров’я Львівської області. Радами ветеранів, які створені профспілковими комітетами закладів охорони здоров’я проводяться зустрічі з ветеранами праці до Дня медичного працівника, Дня Перемоги. Таким чином вони не залишені поза увагою.

Хотілося б звернути увагу на те, щоб районні організації товариства Червоного Хреста активніше залучали до спільної співпраці по наданню допомоги одиноким колишнім медичним працівникам похилого віку, первинні профспілкові організації районних медичних закладів, та на спільну організацію роботи, щодо питань уточнення списків самотніх хворих похилого віку медиків та своєчасне взяття їх на облік. 


Ольга Хаджеєва,

голова ради ветеранів Львівської обласної організації професійної спілки

працівників охорони здоров'я України 

 

Переглядів: 859 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 21:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024