Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 25 » З виступу Надії Абрамчук, - голови Новояворівської МО ТЧХУ, - на засідані Правління Львівської ОО ТЧХ України
11:52
З виступу Надії Абрамчук, - голови Новояворівської МО ТЧХУ, - на засідані Правління Львівської ОО ТЧХ України

У СПІВПРАЦІ - УСПІХ


Впродовж століть люди завжди об’єднувались, щоб допомогти тим, хто потрапив 

у біду. Доброта, людяність не зникли... І тому обов’язком Червоного Хреста 

є використовувати ці риси для полегшення життя людей міста Новояворівська.




Населення нашого міста становить 29 тис.500 чоловік, з них 114 одиноких похилого віку, які потребують особливої уваги. Задля цього ми тісно співпрацюємо з органами місцевої влади, органами охорони, зокрема поліклінічним відділенням, відділом соціального забезпечення по обслуговуванні одиноких людей похилого віку.

Тісна співпраця існує між Новояворівською міською організацією ТЧХ і Новояворівською центральною лікарнею №1, і це все завдяки головному лікарю Морозу Григорію Васильовичу і заступнику головного лікаря по медсестринству Попівняк Ярославі Петрівні.

Головний лікар пішов нам на зустріч і призначив для прийому в медико-соціальному центрі таких лікарів: психіатра, кардіолога і геріатра, які проводять прийом 1 раз на місяць. Наші медсестри відвідують семінари при лікарні, де багато чого можуть почерпнути для себе і своїх підопічних, голова є членом журі конкурсу «Краща медична сестра». Дільничі лікарі працюють в тісній співпраці з патронажними сестрами, проводять профілактичні бесіди, читають лекції, проводять семінари.

Співпраця з органами місцевого самоврядування не така тісна, як нам би хотілося. Співпраця заключається в тому, що ми спільно поновляємо списки одиноких людей похилого віку, дітей-сиріт, інвалідів. Основне , що вони нам не заважають працювати. Опираємося на допомогу місцевих спонсорів, волонтерів, але в цьому є і наша вина, треба більше оббивати пороги влади. А то раз відмовлять- ми більше не звертаємося. А під лежачий камінь вода не тече.

З територіальним центром в нас тісна співпраця. Адже ми робимо одну роботу. Вони повідомляють нас про стан наших підопічних, ми повідомляємо їх. Ось тепер в час великого посту нам церква виділяє хліб для одиноких. Рознести таку кількість хліба всім ми не в стані, бо при медико- соціальному центрі працює 2 м/с.

Адже в нас є такі одинокі, які не стоять на обліку в територіальному центрі. Це особи, які мають когось приписаних з родичів, або діти знаходяться за кордоном. Всі працівники територіального центру приходять, забирають хліб і допомагають розносити. Це завдяки вмілому керуванню Глей Наталії Євстахіївної- завідувача відділом соціальної допомоги вдома.

Словом, ми бачимо, як поліпшувати ситуацію у Новояворівську і готові йти цим шляхом.

 

Надія Абрамчук,

 голова Новояворівської МО ТЧХУ

Переглядів: 729 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 05:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024