Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 25 » Німецький Червоний Хрест у пошуку нових методів опіки над пацієнтами.
21:07
Німецький Червоний Хрест у пошуку нових методів опіки над пацієнтами.

ЦІКАВІ ПРОЕКТИ


Віце-президент Німецького Червоного Хреста баронеса Шенк 

Доната цу Швейнсберг дала 10 000 євро, як першу премію за

амбулаторне обслуговування представниками "Медсестри 

мобільного Червоного Хреста" DRC-сестринства з Вупперталі

Схвалення висловив доктор Герман Кус, державний секретар 

федерального міністерства Німеччини у справах сім'ї.

 


Голова журі віце-президент Німецького Червоного Хреста баронеса Шенк Доната цу Швейнсберг каже: "Ми хочемо допомогти літнім людям зберегти свої старі бренди, орієнтацію і набуті впродовж життя навики. Премія присуджується некомерційним організаціям з метою, щоб пропагувати видатні проекти, як зразки для наслідування. Ми шукали проекти у цьому році, завдяки яким середовище проживання літніх людей стане зразковим".

 

Проект 1. "Медсестри мобільного Червоного Хреста" DRC-сестринство з Вупперталя.

"Життя в районі з  сестрами Червоного Хреста по сусідству» - це проект-переможець. Вупперталь – це житловий  район з високою щільністю населення . В інтернеті фахівці створили  сайт "Турбота". Черпаючи з нього інформацію, медсестри Червоного Хреста могли виходити з дому до своїх пацієнтів … пішки, а також і до своїх районних медсестер-керівників.

Догляд на місцях завжди ефективніший, бо медичні сестри мають змогу зустрічатися з пацієнтами не тільки тоді, коли виконують призначення лікаря, і відвідують їх вдома, але і в повсякденному житті. Це дозволяє уникнути багато різної бюрократичної  тяганини для вирішення повсякденних проблем. Будь-хто, хто має питання щодо сестринського догляду, інтенсивної терапії або потреби в допомозі у повсякденному житті, тут може отримати фахову допомогу.



Журі оцінило концепцію як "привабливу альтернативу Assisted Living", завдяки якій будуть поселені постійні працівники Червоного Хреста у місцях проживання пацієнтів на противагу тим, хто мусить доїздити і часто міняється. Це зможе сприяти стійкій довірі людей один до одного, що живуть в одному і тому ж районі."

Більш детальна інформація на www.rotkreuzschwestern-mobil.de.

 

Проект 2: "Kölsch Hatz округа допомоги", благодійності та соціального служіння з Кельна.


Проект об'єднує людей, які хочуть добровільно жити в районі з людьми, які потребують і бажають допомоги. Такі відвідування можливі при здійсненні, наприклад, покупок, щоб протистояти ізоляції та самотності людей.

Більш детальна інформація на www.koelschhaetz.de.

 

Проект 3: "Догляд на дому за хворими на хвороби Альцгеймера і деменції", HUFAD Rheingau.




Учасники проекту об'єднують людей, які страждають від деменції, приносять їм полегшення, особливо тим, хто служив  добровольцем у збройних силах і, захворівши, відповідно звільнився. Ці пацієнти отримують відповідну допомогу. Таким чином, вихователі будуть впливати на підопічних, і госпіталізацію  можна буде відтермінувати або навіть взагалі уникнути.

Більш детальна інформація на www.oestrich-winkel.de/buerger/sozialstation.htm.

Премія присуджується раз на два роки з 2007 року.

Більш детальну інформацію www.altenhilfepreisdesdrk.de.


Зв'язатися з прес-службою Німецького Червоного Хреста можна за адресами:

Д-р Дітер Шютц

Тел.: 030 85404 158

schuetz@drk.de

Стефані Кроне (Krone)

Teл: 030 85 404 161

krones@drk.de

Додаткову інформацію для преси можна знайти за адресою:

http://www.drk.de/presseinfo

Натисніть тут для виходу на сайт Німецького Червоного Хреста:

http://www.drk.de


   Фото - з сайту Німецького Червоного Хреста


 Джерело - прес-реліз Німецького Червоного Хреста від 25 квітня 2013 р.


 Довідка:

 Деменція (лат. dementia) — стійке порушення когнітивних функцій в результаті органічного ураження мозку. Частота деменції збільшується з віком: від 2% — у віці до 65 років, до 20% — у хворих 80 років і старше.

В Україні від деменції потерпають 63 тисячі пацієнтів. Щороку занедужують понад 4,5 тисячі осіб. У 40% випадків їх спіткає судинна деменція.

Когніти́вна нейробіоло́гія — наука, що вивчає зв'язок активності головного мозку та інших аспектів нервової системи з психічними процесами та поведінкою. Особливу увагу когнітивна нейробіологія приділяє вивченню нейронної основи розумових процесів. Когнітивна нейробіологія є розділом як психології, так і нейробіології, перетинаючись з когнітивною психологією та нейропсихологією.

Когнітивної нейробіологія ґрунтується на теоріях когнітивних наук в поєднанні з доведеннями з нейропсихології та комп'ютерного моделювання.

Завдяки своєму міждисциплінарному характер, когнітивна нейробіологія може мати різне тло. Крім вищезгаданих пов'язаних дисциплін, когнітивна неврологія може перетинатись з такими дисциплінами: нейробіологія, біоінженерія, психіатрія, неврологія, фізика, інформатика, лінгвістика, філософія і математика.

У когнітивній нейробіології використовуються експериментальні методи психофізіології, когнітивної психології, функціональної нейровізуалізації, електрофізіології,психогенетики. Важливими аспектом когнітивної нейробіології є вивчення людей, що мають порушення психічної діяльності внаслідок пошкоджень головного мозку.

Зв'язок будови нейронів з когнітивними здібностями підтверджується такими фактами, як збільшення кількості та розмірів синапсів у мозку щурів в результаті їх навчання, зменшення ефективності передачі нервового імпульсу по синапсам, що спостерігається у людей, вражених хворобою Альцгеймера.

Одним з перших мислителів, котрі стверджували, що мислення здійснюється у головному мозку, був Гіппократ. У ХІХ ст. такі вчені як Іоган Петер Мюллер здійснюють спроби вивчити функціональну структуру головного мозку в аспекті локалізації мислительних та поведінкових функцій у ділянках головного мозку.

 

 

 

Переглядів: 971 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 18:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024