Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 29 » У завалах зруйнованої 24 квітня будівлі у Бангладеш почалася пожежа.
02:26
У завалах зруйнованої 24 квітня будівлі у Бангладеш почалася пожежа.

ПЕКЛО


З-під уламків зруйнованого у передмістті Дакки багатоповерхового 

будинку пішов дим, через що довелося призупинити частину рятувальних 

робіт.За повідомленням влади, вогонь з'явився через іскру, що утворилася

при перерізанні рятувальниками сталевого прута.


Пожежники намагаються загасити займання. Четверо рятувальників, постраждалих через пожежу, були госпіталізовані.Тим часом влада Бангладеш повідомила про арешт на індійському кордоні Мохаммеда Сохеля Рани, власника багатоповерхового будинку, що звалився в середу в Дацці.

Рана, що сховався після звістки про те, що в результаті обвалення будівлі загинули сотні людей, був затриманий солдатами батальйону швидкого реагування і вже доставлений вертольотом до Дакки.Влада повідомила про його затриманні по гучномовцях на місці проведення рятувальних робіт, і ця новина була зустрінута гучними оплесками.



Трагедія у Дацці викликала хвилю протестів у зв'язку з грубим порушенням техніки безпеки на підприємствах країни, і влада поспішила заарештувати шістьох винних, у тому числі трьох власників швейних фабрик.

Надія на порятунок зберігається.

У неділю рятувальники в Бангладеш виявили під завалами будівлі ще 11 людей, що залишилися в живих, проте витягти їх назовні дуже складно.Двох вдалося витягнути, на порятунок ще дев'ятьох кинуті всі сили. Рятувальники намагалися дістатися до них за допомогою портативних каменерізальних верстатів і мотузок, і просто прокладаючи собі шлях руками. Поки що крізь щілини в завалах їм спустили воду і дещо з їжі.

Як повідомляє з Дакки кореспондент Бі-бі-сі Анбарасан Етіраджан, в неділю, за розпорядженням влади, для розбору завалів на місце трагедії прибула важка техніка - крани й екскаватори. Врятувати живих необхідно ще до того, як почнуться роботи.

"Якщо врятувати їх не вдасться, в найближчі години ми повинні будемо приступити до нового етапу ліквідації наслідків обвалення", - заявив генерал Чодурі Хасан Сураварді, командувач рятувальними роботами.

За його словами, все, що можна було зробити за допомогою легкої техніки, вже зроблено. Тепер, щоб дістатися до живих або мертвих, що залишаються під завалами, необхідно шар за шаром знімати за допомогою кранів купи каміння.

Рятувальники усвідомлюють, що участь важкої техніки небезпечна для тих, хто все ще живий, але запевняють, що інші способи вичерпані.Під завалами також залишається багато тіл загиблих; запах від них стає все сильнішим, багатьох рятувальників каламутить.

Понад 350 людей загинули в минулу середу в результаті обвалення восьмиповерхового будинку в столиці країни. Близько 600 вважаються зниклими без вісті.У момент обвалення всередині будівлі перебувало близько трьох тисяч осіб. Напередодні, в суботу, врятувати вдалося 29 людей.Також були заарештовані два інженери, які, як припускають, були причетні до будівництва багатоповерхової будівлі.

Раніше також стало відомо про арешт двох власників швейних фабрик, що розташовувалися в будівлі, що завалилися. Махбудура Рахмана Тапаса і Балзула Самада Аднана підозрюють у тому, що вони веліли своїм співробітникам прийти на роботу, хоча знали про те, що в стінах будівлі з'явилися тріщини.




Дві ліві політичні партії Бангладеш закликали до проведення загального страйку 2 травня з вимогою покарати винних у загибелі робітників.Раніше щонайменше 10 тисяч людей влаштували демонстрацію протесту з вимогами заарештувати власника будівлі і поліпшити умови праці робітників швейних фабрик.

Поліція застосувала сльозогінний газ і гумові кулі для розгону демонстрантів, які перекрили дороги, підпалювали автобуси і нападали на швейні фабрики. Влада Дакки оголосили, що всі міські фабрики у вихідні дні будуть закриті.

Фото - www.bbc.co.uk

Джерело -http://www.bbc.co.uk/russian/international/2013/04/130428_dakha_sunday_survivors.shtml

Переглядів: 723 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 05:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024