Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 1 » Вісті з Організації Українських Скаутів Округи Львів
08:33
Вісті з Організації Українських Скаутів Округи Львів

                                                                                       ДРУЖБА ХАРЦЕРІВ  ЗАМОСТЯ ТА СКАУТІВ ЛЬВОВА


 

В рамках завдань реалізації проекту ZHP "Час на Партнерство” та завдань програми ОУС "Толерантність”  та року регіонів 26-27 квітня 2013 в Замостю відбувалася спільна зустріч польських харцерів ZHP Zamosc та Організації Українських Скаутів Округи Львів. Це був час спільного пережиття забави, спілкування та обмін досвідом, спільне вивчення традицій обох народів, зокрема пісні та танцю.

Все почалося 26 квітня. Після приїзду відбулася урочиста лінійка-відкриття Зустрічі. Лунали команди польською та українською мовами. Були виконані гімни обох держав та лунали побажання успішного проведення зустрічі. Харцерам і скаутам було цікаво починати пізнавати одне одного. Почали знайомитися.

Увечері, 26 квітня, після лінійки-відкриття відбулася теренова гра на території паркової зони Палацу Замойських-Клеменсів. Команди були змішаними - польсько-українськими. І це справді цікаво і ефективно для ширшого знайомства і співпраці. Це поляки запозичили від нас і для програми Час. Таке на партнерство є дуже ефективними.

Завдання були різні. Деякі були на кмітливість. Ось, наприклад, як їсти цибулю з перцем карі. Деякі завдання були на вміння надавати першу медичну допомогу, на швидкість і на винахідливість. А головним завданням  було вміння налагодити хорошу співпрацю у групі.

Після теренової гри у палацовому парку відбулася спільна скаутська ватра, де лунали українські та польські пісні, а на кожного чекали смачні спечені ковбаски. А на закінчення ватри - спільне дружнє коло.

Але на цьому цей прекрасний день не закінчувався. Під блиском прекрасних зірок в оточенні віковічних дерев Парку Замойських скаути та харцери повернулися до школи, а далі були танці. Але не прості. Спочатку харцери вчили скаутів танцювати Краков'як, а потім скаути вчили харцерів танцювати Аркан. Все це було весело і цікаво. Тому що і ноги запліталися, і темпу не витримували, і в ритм не попадали. Основні рухи все ж засвоїли, а далі був бельгійський танець "Стрибунець”, який теж вимагав справності та енергії. А потім скаути та харцери вже ніяк не могли зупинитися. 

Субота почалася вивченням пісні про дружбу англійською мовою You've got a friend in me. Дуже мила приємна пісенька, яку повинні були навчитися польські харцери та українські скаути. Далі була мандрівка Щебжешином - одним з найстаріших  та красивих маленьких містечок Польщі. Місто багатьох культур і народів.

Наприкінці акції українські скаути відвідали місто Замость - місто мрії Яна Замойського. А далі дорога скаутів лежала додому - на свою рідну землю в Україну.

Такі зустрічі дуже важливі для нас, бо вони здружують скаутів  різних народів та країн і поєднують в одну міжнародну скаутську родину.

Фото – із сайту ОУС Львів

Джерело:

http://skauty.org.ua/blog/chas_na_partnerstvo_zdruzhiv_kharceriv_zamostja_ta_lvivskikh_skautiv/2013-04-28-631#.UX_B1X9phNY.vk

Переглядів: 688 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 19:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024