Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 1 » Учасники автопробігу до Дня Перемоги прибули 30 квітня у Львів
10:07
Учасники автопробігу до Дня Перемоги прибули 30 квітня у Львів

МЕМОРІАЛЬНИЙ  АВТОПРОБІГ


За три дні учасники автопробігу "Дорогами 

Перемоги: Шахтарська 383” змогли подолати 

1300 км, це більше половини шляху до Берліна.

Про це УНН повідомили у прес-службі 

"Громадянської ініціативи”.







Ретро-автомобіль "Перемога" пройшлов Запоріжжя, Умань та Львів. Далі автопробіг повинен перетнути 

україно-польський кордон.

"Після подолання такої відстані і після стількох зустрічей - чим далі, тим більше стає абсолютно ясно: тема збереження пам'яті про війну - актуальна. Ще не всі імена безіменних героїв встановлені, і пам'ять їх не увічнена. І найголовніше - для нових поколінь треба піднімати ці пласти історії. Треба показувати наочними прикладами і живими свідоцтвами велич і значення подвигу наших дідів і прадідів, їх безприкладного мужності, стійкості та героїзму в роки Великої Вітчизняної. І так само наочно розповідати, що пережив наш народ, яке страшне фашистське ярмо зміг побороти, щоб це не могло ніколи повторитися.Учасники автопробігу і ті люди, яких ми зустрічали, вдячні за те, що взагалі такий проект відбувся", - зазначили в організації.



Нагадаємо, 26 квітня у м. Макіївка (Донецька область) стартував автопробіг "Дорогами Перемоги: Шахтарська 383". Проект реалізує "Громадянська ініціатива" за підтримки її голови, народного депутата України Валерія Омельченка, а також клуб "Авто Ретро Донбасу".



Головний автомобіль пробігу - легендарна ретро-машина - ГАЗ М-20 "Перемога" 1948 року випуску, оновлена і підготовлена спеціально для виконання почесної місії. Цей автомобіль - символічний, він був створений у дні переломних боїв під Сталінградом і названий на честь великої Перемоги у великій війні.



"Дорогами Перемоги: Шахтарська 383" - це міжнародний історико-культурний проект, метою якого є внесок у збереження історичної пам'яті про трагічні події Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 р.р. в ім'я миру на землі і життя майбутніх поколінь без воєн. Дороги, по яких пройде легендарне авто, - це символічний маршрут, що зв’язує початок і кінець бойового шляху Шахтарської триста вісімдесят третьої дивізії, сформованої в серпні 1941 року з гірників Донбасу та Макіївки в тому числі. Учасники автопробігу відвідають ряд місць, де дивізія вела бойові дії, де поховані її бійці і командири", - зазначив народний депутат Валерій Омельченко.

Як повідомили організатори, проект підтриманий Міністерством закордонних справ, а також Державною міжвідомчою комісією у справах увічнення пам’яті жертв війни і політичних репресій.

Завершення автопробігу планується 8 травня у Макіївці урочистою зустріччю учасників, які привезуть символічний вогонь, запалений від "вічного вогню" на меморіалі Воїну-Визволителю у Трептов-Парку (Берлін).

У день 9 травня цей символічний вогонь на легендарній "Перемозі" вирушить і в сусідні шахтарські міста - Жданівка і Кіровське.

 

Фото – з сайту УНН

Джерело - http://www.expres.ua/news/2013/04/30/86419-uchasnyky-avtoprobigu-dnya-peremogy-vyyidut-ukrayiny

Переглядів: 669 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 01:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024