Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 7 » Вітання голови Львівської ОО ТЧХ України Валентина Мойсеєнка з Міжнародним днем Червоного Хреста і Червоного Півмісяця
21:58
Вітання голови Львівської ОО ТЧХ України Валентина Мойсеєнка з Міжнародним днем Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

СЛАВНЕ 150-РІЧЧЯ ДОБРИХ СПРАВ


 Гасло цього ювілейного року, - року 150-ліття Червоного Хреста, -

 "Молодь у русі". Тож особлива увага приділяється нині 

  надзвичайним зусиллям, зробленим нашими молодими членами

 Товариства у позитивних зрушеннях в громадах червонохрестівців

  як на Львівщині, так і по всій Україні та світі!





8 травня – це день, коли міжнародна громадськість світу відзначає заснування Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. В той же час, це день народження нашого засновника Анрі Дюнана, котрий народився у Женеві в 1828 році, лауреата  першої Нобелівської премії миру. Саме тому 8 травня було обрано святковою датою, коли ми відзначаємо День народження його дітища, визнаної і перевіреної часом міжнародної благодійної організації, - Червоного Хреста.

Товариство Червоного Хреста України є учасником Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, яке об'єднує 188 Національних Товариства нашої планети.
Український Червоний Хрест, як відомо, почав свою діяльність 18 квітня 1918 у Києві. Недавно ми відзначали по всій Україні його 95-річчя з дня заснування, отримували віншування від Президента, представників як влади, так і колег з-за кордону.

Сьогодні в рядах Червоного Хреста України понад 6,5 мільйона активістів і прихильників,
об’єднаних в майже 47 тисяч первинних організацій, організацію АР Крим, 24 обласні та Київську і Севастопольську міські організації. Патронажна служба Червоного Хреста нараховує 3200 високо кваліфікованих патронажних медичних сестер милосердя, котрі щороку обслуговують вдома близько 350 тисяч одиноких громадян похилого віку, інвалідів війни та праці.

В сільській місцевості, де немає медичних закладів, червонохресними організаціями створено 838 громадських пунктів першої допомоги. Під прапором Червоного Хреста та за сприяння органів місцевої влади створені і діють 4 лікарні та 3 хоспіси, 14 денних та 3 стаціонарні відділення, 599 банків одягу та 441 пункт прокату засобів і речей по догляду за хворими. Товариство Червоного Хреста України реалізовує понад 40 проектів і програм по всій території України.

Щорічно співробітники Червоного Хреста і добровольці обслуговують понад 105 тисяч самотніх престарілих, майже 23 тисячі інвалідів війни та праці, понад 25 тисяч учасників Великої Вітчизняної війни, понад 8 тисяч інвалідів з дитинства.

28 жовтня 1992 Президент України видав Указ про Товариство Червоного Хреста України, згідно з яким воно визнається єдиним Національним Товариством Червоного Хреста, уповноваженим надавати підтримку органам державної влади в їх діяльності в гуманітарній сфері.

Згодом, Верховна Рада України прийняла закони «Про Товариство Червоного Хреста України», «Про символіку Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала», а також було затверджено  Статут Товариства, яким визначені правовий статус, структура, основна мета і головні завдання ТЧХУ, права та обов’язки його членів, удосконалюється Положення про патронажну службу милосердя Товариства.

Кабінетом Міністрів України створено міжвідомчу комісію з питань імплементації в Україні міжнародного гуманітарного права.

Значним досягненням Товариства Червоного Хреста за роки незалежності  України було заснування служби розшуку. Це поки що єдина офіційно визнана в країні служба, що безкоштовно надає допомогу у пошуку та відновленні родинних зв’язків, втрачених внаслідок збройних конфліктів, стихійного лиха, техногенних катастроф, сучасних міграційних процесів та інших екстремальних ситуацій.

Нині Товариство Червоного Хреста України  – це унікальна потужна благодійна організація, яка є надійною ланкою міжнародного руху червонохрестівців в усьому світі.


  Вітаю зі святом Вас, шановні друзі і працівники Червоного Хреста Львівщини!

  Бажаю Вам все нових і нових успіхів у добродійній праці на ниві милосердя!

 

   З повагою,

    голова Львівської обласної організації 

    Товариства Червоного Хреста України                                                    Валентин Мойсеєнко


 

Переглядів: 827 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 10:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024