Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 8 » У Львові 8 травня вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні
20:44
У Львові 8 травня вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

ВШАНУВАННЯ  ОДНОЧАСНО З  ЄВРОПОЮ


Сьогодні, 8 травня, біля пам’ятника Жертвам 

комуністичних злочинів відбулося вшанування загиблих у

Другій світовій війні. На акцію зібралося близько 200

людей.





Квіти до пам’ятника поклали голова Львівської облради Петро Колодій, заступник міського голови Львова Олег Синютка, народні депутати Степан Кубів, Ірина Фаріон та Олег Панькевич, а також депутати міської та обласної рад та представники громадських організацій. Загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Під час громадського віча Петро Колодій зазначив, що це дуже символічно, що загиблих у війні вшановують біля пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів, а після цього панахида відбудеться біля пам’ятного хреста на Цитаделі, де в роки війни був гітлерівський концтабір. Він наголосив, що саме пакт Молотова-Ріббентропа розпочав другу світову війну. "Війна закінчилася у 1945 році, але не для українців. Тут, у цій тюрмі напроти (Тюрма на Лонцького – ред.) війна продовжувалася",- сказав голова облради.

Олег Синютка зазначив, що сьогодні Львів сумує разом з усім світом. "Ми вшановуємо тих, хто поліг під час Другої світової війни. Сьогодні в першу чергу треба говорити про тих, хто поліг, щоб ми могли жити у незалежній державі –  про воїнів УПА, які боролися проти двох режимів, воїнів Червоної Армії , яких гнали на вірну смерть", – сказав він. За його словами, вшанувати потрібно і воїнів інших армій, які полягли на українській землі.

"Але немає прощення тим катам, які мордували людей по тюрмах, в ГУЛАГах, мордували тоді, коли для всіх війна була завершена. І наша біда, що серед тих катів були ті, хто говорив нашою українською мовою, і ми напевне спокутуємо їхній гріх, які пішли за катами", – наголосив заступник мера.

Також на громадському віче виступили голова Спілки офіцерів Українців Петро Костюк, голова Львівської обласної організації ветеранів Богдан Винниченко і нардепи Степан Кубів та Ірина Фаріон.

Після цього всі учасники пішли ходою до Меморіального хреста на Цитаделі, де відбувся молебень.

Фото – www.zaxid.net

Джерело - 

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?u_lvovi_vshanuvali_pamyat_zagiblih_u_drugiy_svitoviy_viyni&objectId=1284617


Переглядів: 641 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024