Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 9 » Червоний Хрест попереджає: у травні в Україні активізувалися кліщі
10:08
Червоний Хрест попереджає: у травні в Україні активізувалися кліщі

ЛІСОВА ЗАГРОЗА


 Кліщі прокинулися і повиповзали на полювання. В Україні, 

 через аномально теплу весну, небачений сплеск активності 

 кліщів. Лікарі б’ють на сполох, відзначає STBonline.






Чим можуть нагородити людину упирі – кровопивці з’ясовував Вадим Гаращук.

Вже тиждень - Роман в інфекційній лікарні. Хлопця привезла сюди швидка. Роман захоплюється спортивним орієнтуванням. Пригадує того дня довго бігав лісом.

Роман Іванов, постраждалий від укусу кліщів:

В лесу дубы, весна как раз, был дождь. Бегал, может, падал на траву. Потом мы поехали в баню. А через три дня обнаружил клеща под мышкой.

Кліща хлопець дістав самотужки. І після того два дні температурив. Звернувся до лікарів. У Романа виявили хворобу Лайма або кліщовий борреліоз.

Володимир Чумак, головний інфекціоніст Дніпропетровська:

Когда клещ кусает, больному впрыскивает определенное количество инфицированных боррелий, после чего возникает это заболевание. Как правило, люди не обращаются к врачу, либо же обращаются к смежным специалистам - дерматологам, аллергологам, и не подозревают, что у них есть это заболевание.

Нині кліщовий сезон у розпалі. Фахівці твердять: кліщі не лише падають з дерев. Паразити-смоктуни сидять і в кущах, і в траві. Головна порада медиків - ретельно оглядати себе після заміських прогулянок. Тим, хто таки став жертвою малих упирів, бажано звернутися до лікарів. Якщо можливості немає, видалити кліща самотужки.

Отто Стойко, головний лікар Київського міського центру здоров'я:

Бажано взяти вологу серветку і огорнути кліща, і починати його повільними рухами розхитувати зі сторони в сторону і витягувати. Це може призвести до того, що відірветься тільце, але це не страшно. Бо тей хоботок, який там залишається, то він може й сам вийти... або витягнути його як занозу.

Щороку тисячі українців стикаються з кліщами. І це не лише туристи чи дачники. Все більше паразитів стає у міських парках.

Олена Шевчук, киянка:

Мы естественно боимся, боимся, но где, собственно, гулять как не в парках. Мы идем в ванну, смываем всю грязь и смотрим. К счастью, пока не было никаких прецедентов. Сразу будем вызывать врача, сами не будем самодеятельностью заниматься.

В Україні підхопити енцефалітного кліща можна переважно у Криму та на Волині - кажуть фахівці. В решті регіонів паразити не настільки небезпечні. Утім випадок з Романом показує - нехтувати правилами не варто. Головне вчасно виявити кліща і спостерігати за станом здоров`я.

Отто Стойко, головний лікар Київського міського центру здоров'я:

Чи буде підвищуватися температура після укусу, чи буде в місці укусу рожевий колір шкіри... це може все казати просто про алергічну реакцію, а може про інфекційну природу. Якщо не помітити, не витягти інфекційного кліща, то чим більше часу проходить тим більше вірогідність саме заразитися інфекцією. Наприклад, якщо більше доби буде, то 100% випадок, що буде інфекція.

Тим часом Роман йде на поправку. Каже - у майбутньому на природі поводитиметься обережніше.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело –

http://www.expres.ua/video/2013/05/09/86766-ukrayini-aktyvizuvalysya-krovopyvci

Переглядів: 662 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 20:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024