Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 15 » Узи дружби: приватний візит Норберта Штольдта, віце - куратора МСЦ ЛОО ТЧХУ з боку Німеччини, у Львів
20:37
Узи дружби: приватний візит Норберта Штольдта, віце - куратора МСЦ ЛОО ТЧХУ з боку Німеччини, у Львів

ВІДДАНІСТЬ












У Німеччині чоловіки йдуть на пенсію у 67 років. Норберт Штольдт, колишній працівник Баденського Червоного Хреста, а водночас і куратор німецького Проекту МСЦ Червоного Хреста  у м. Львові для людей, постраждалих від диктаторських режимів у роки Другої світової війни, досягши цього віку, також вийшов на пенсію. Але з Червоним Хрестом – не порвав.

Тим більше, зі своїми колишніми підопічними з МСЦ ЛОО ТЧХ України, багато з яких стали його особистими друзями, п. Норберт підтримує стосунки і донині. Нещодавно він знову побував у Львові, але уже з приватним візитом.

Валентин Мойсеєнко, голова Львівської ОО ТЧХ України, привітав високого гостя в офісі, розповів про новини, а також запросив його на засідання Правління  Президії обласної організації Товариства Червоного Хреста, яке відбулося 24 квітня в актовому залі ДОЗ ЛОДА. Репортаж з цієї події див. на стор. - 

http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-04-24-1556

Виступаючи перед червонохрестівцями Львівщини, Норберт Штольдт розповів присутнім про те, як починалася дружба між Баденським Червоним Хрестом, головна штаб-квартира якого базується у м. Фрайбурзі, і ЛОО ТЧХУ, а також про ідею розробки Проекту і заснування у Львові МСЦ для людей, потерпілих від диктаторських режимів, про інші ініціативи, які з'являлися у ході співпраці.

Після завершення засідання правління ЛОО ТЧХУ п. Норберт зустрівся з тими червонохрестівцями, з ким починав. Вони тепло привіталися, згадали колишні роки. Прощаючись, ветерани Червоного Хреста України і Німеччини обмінялися візитками, адресами у Skype, і пообіцяли зробити все можливе, щоб поправити те, чому не судилося тоді збутися

.

 

Перед від'їздом у Німеччину, п. Норберт Штольдт запросив до себе на зустріч підопічних МСЦ. Вона відбулася у кафетерії "Бістро". Тут люди похилого віку мали змогу обмінятись новинами, послухати музику, поласувати різними смаколиками за рахунок гостя, який протягом 17 років, з першого дня відкриття МСЦ, - трудився над реалізацією спільного Проекту Баденського та Львівського ЧХ, багато років спілкувався і опікувався  підопічними МСЦ – в'язнями концтаборів і сталінських ГУЛАГів.




Як і колись, п. Штольдт цікавився подробицями їхнього життям, здоров'ям і проблемами кожного із співбесідників. Львів'яни з цікавістю слухали також його розповіді про нинішню Німеччину, життя їх пенсіонерів і порівнювали з тим, яким воно є тут, в Україні.

Розмовляли, послуговуючись допомогою перекладача. На цей раз безкоштовні послуги погодилася надати працівник кафедри іноземних мов Львівського національного університету ім. Івана Франка Мар"яна Солтис.

Завершилася зустріч у дружній і теплій атмосфері. У ній взали участь 15 осіб. Відданість Червоному Хресту у п. Норберта залишилася на все життя.

 

Фото – автора

Ніна Добренька,

директор МСЦ Львівської ОО ТЧХУ


Переглядів: 800 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024