Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 21 » У Франківському районі Львова відкрили пункт денного перебування для літніх людей
18:20
У Франківському районі Львова відкрили пункт денного перебування для літніх людей

ТУРБОТА ПРО ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ


 Львівський міський територіальний центр соціального

 обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних

 громадян спільно з храмом Святого Климентія Папи

 відкрив при цьому ж храмі пункт денного перебування

 для літніх львів’ян, який базуватиметься за адресою:

 вул. Генерала Чупринки, 70.





На знімку: церква св. Климентія Папи

Тут старенькі зможуть провести дозвілля у спілкуванні з ровесниками, стати учасником тематичних лекцій, диспутів, майстер-класів. Також вони матимуть змогу переглянути в колі однодумців цікаві художні та документальні фільми. Окрім того, до участі в програмах дозвілля планується залучати психолога, представників духовенства, культорганізаторів Львівського міського терцентру.

Також в часі відкриття пункту відбулась передача наручних електронних годинників з мовним виводом показань для незрячих клієнтів Львівського міського терцентру. Годинники надав Благодійний фонд «Карітас-Київ», інформує прес-служба ЛМР.

Нагадаємо, з початку січня 2010 року у Львові розпочала роботу новостворена комунальна соціальна установа Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, який створено ухвалою Львівської міської ради від 18 червня 2009 року №2695. Його було створено з метою забезпечення якісного та ефективного функціонування важливого для міста напряму роботи – соціального обслуговування осіб літнього віку та непрацездатних мешканців Львова. Сьогодні ж на обслуговуванні центру перебуває понад 2500 одиноких львів’ян літнього віку, які окрім надання соціальних послуг обслуговування потребують також соціалізації в суспільне життя міста через участь в заходах цікавого проведення дозвілля.



На знімку: медичні сестри- черниці завжди готові прийти на допомогу літнім людям

У Львові при територіальному центрі вже діє схоже відділення – це відділення соціально-побутової реабілітації, що базується на вул. Кирилівська, 3а, де клієнти центру активно долучаються до заходів дозвілля, серед яких: майстер-класи, тематичні лекції, диспути, екскурсії музеями, відвідування театрів, кінотеатрів, концертів.

Фото - Ірини Дзіклевич

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2013/05/21/409755

Довідка

Церква святого Климентія Папи — греко-католицький храм у Львові. Колишній костел і монастир кармеліток босих. Збудований у 1893—1895 роках за проектом німецького архітектора Франца Статца.

Весь монастирський комплекс, включно з нашим самим храмом було споруджено в 1893—1895 роках архітектором Іваном Левинським за проектом Франца Штатца для Кармеліток босих. Іваном Левинським проект неоготичного костелу було доопрацьовано (пристосовано до умов ділянки). 1895 року Юліан Захаревич виконав проект головного і двох бічних вівтарів у неоготичному стилі. Скульптори Антон Попель і Тадеуш Сокульський реалізували його протягом 1895—1898 років.[1]

1939 року радянська влада розмістила тут НКВС. За німецької окупації в будівлі розміщувалось Гестапо. 1943 року на терені монастирського саду та цвинтаря нацисти розстрілювали італійських військовополонених.

Від закінчення війни, й до 1952 року, у будівлях монастиря розміщувався охоронний полк НКВС-МВС. Згодом охоронний полк було перебазовано на південні околиці Львова, а колишній монастирський комплекс надійшов у розпорядження міської АТС. У 1960-тих роках під час ремонтно-будівельних робіт тут знаходили рештки репресованих. Будівлю храму львівська дирекція «Укртелекому» використовувала як операційну залу для розрахунків та обслуговування клієнтів.

Починаючи з 1996 року, громада церкви Святого Климентія, боролася за повернення храму і використання його для богослужінь. Храм було повернуто УГКЦ через 12 років.

 

 

Переглядів: 867 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 16:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024