Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 23 » УІІІ міжнародна юридична олімпіада "Молодь за мир" 21-25 травня проходить у Мінську
10:58
УІІІ міжнародна юридична олімпіада "Молодь за мир" 21-25 травня проходить у Мінську


ФОРУМ  З  МІЖНАРОДНОГО ГУМАНІТАРНОГО  ПРАВА


 Міжнародна юридична олімпіада "Молодь за мир"

 дозволяє не тільки в черговий раз оцінити потенціал

 найсильніших студентських команд, але й привернути 

 увагу до проблем міжнародного гуманітарного права. 

 Про це йдеться у привітанні міністра закордонних 

 справ Білорусі Володимира Макея гостям і учасникам 

 VIII міжнародної юридичної олімпіади "Молодь за мир", 

 передає кореспондент БЕЛТА.


"Питання зміцнення миру, верховенства права у міжнародних відносинах, захисту жертв збройних конфліктів і забезпечення дотримання та імплементації норм міжнародного гуманітарного права входять до числа основних пріоритетів нашої діяльності в рамках Організації Об'єднаних Націй, Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, інших багатосторонніх інститутів. Сьогодні ні в кого немає сумнівів, що співробітництво в цій сфері служить ефективним засобом для подолання конфронтації у світі ", - сказано в привітанні. Також наголошується, що прихильність молоді цілям підтримання миру і стабільності, гуманізму та верховенства права на міжнародному та національному рівні є хорошим фундаментом для попередження нових збройних конфліктів.

Цього року олімпіада проходить з 21 по 25 травня. Конкурс зібрав майбутніх юристів з провідних вищих навчальних закладів, серед яких студенти з Білорусі, Грузії, Казахстану, Китаю, Кенії, Куби, Латвії, Молдови, Польщі, Росії, Румунії, Сінгапуру, Сербії, України. В якості членів журі в олімпіаді беруть участь світові експерти з міжнародного права. За традицією вони представляють зарубіжний досвід і тенденції міжнародного права викладачам, аспірантам, магістрантам і студентам вузів Білорусі, а також представникам професійної спільноти.   

Виступаючи перед гостями і учасниками олімпіади, голова Федерації профспілок Білорусі Леонід Козик зазначив: "На жаль, у світі тривають військові конфлікти. Тому юристи повинні сьогодні знаходити рішення, які створять правову основу для припинення таких зіткнень".

Вперше міжнародна юридична олімпіада "Молодь за мир" пройшла в 2006 році. Кожен рік для неї вибирається певна тематика. Цього разу учасники розглядають питання, пов'язані із законністю застосування збройної сили, в тому числі ядерної зброї, у разі падіння на Землю астероїда. Формат конкурсу передбачає, що студенти на практиці демонструють свої знання міжнародного права. Молодим людям потрібно в режимі реального часу пропонувати конкретні рішення ситуації з точки зору їх законності.

Мета олімпіади - підтримка молодіжних ініціатив та активної участі молоді в політичному і культурному житті. Конкурс традиційно проводиться як частина глобальної ініціативи Організації Об'єднаних Націй "Академічний вплив", яка об'єднує інститути вищої освіти з ООН для активної підтримки десяти всесвітньо визнаних принципів, що стосуються прав людини, грамотності, сталого розвитку та вирішення конфліктів.

Організатором заходу виступає Міжнародний університет "МІТСУ", підтримку надають Федерація профспілок Білорусі та Міністерство юстіціі.

 

Фото – www.belta.by

Джерело - http://www.belta.by/ru/all_news/society?id=635377

 




Переглядів: 685 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 15:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024