Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 24 » Потужний землетрус в Охотському морі відчули навіть у Москві і Києві
21:05
Потужний землетрус в Охотському морі відчули навіть у Москві і Києві

ВІДЛУННЯ  НА  ПІВ  СВІТУ


  У Росії у п'ятницю вранці стався землетрус - магнітудою 8,2 

  бала  за шкалою Ріхтера з епіцентром в Охотському морі. Про 

  це повідомив заступник директора інституту географії РАН 

  Аркадій Тишков, якого цитують РІА Новини.






Землетрус магнітудою 7,5 пройшов в Петропавловську-Камчатському протягом п'яти хвилин. У будинках жителів Петропавловська-Камчатського розгойдувалася меблі, багато людей вибігали з будинків на вулицю. У школах вчителі виводили дітей на вулицю.

Постраждалих і руйнувань в результаті сильного землетрусу поблизу Камчатки немає, повідомив представник ГУ МНС по Камчатському краю.

Біля берегів Сахаліну і на Курильських островах була оголошена загроза цунамі, жителів закликали покинути небезпечні райони і піднятися на височину, повідомило ГУМНС по області. "В результаті потужного землетрусу на всьому охотоморскому узбережжі острова Сахалін і Курильських островах оголошено тривогу цунамі. Жителям необхідно покинути небезпечні райони, піднятися на височини. Слід перебувати в безпечній зоні до відбою тривоги цунамі", - йдеться в повідомленні.

Проте пізніше загроза цунамі була знята. "У Сахалінській області скасована тривога цунамі. У 17.17 (сахалінського часу, 9:17 за Києвом) було дано відбій тривоги цунамі", - повідомило ГУМНС по регіону.

Підземні поштовхи відчувалися й у Москві. З двох будинків на Лісовій вулиці евакуювали близько 850 осіб. "Підземні поштовхи в Москві - це наслідки землетрусу в Охотському морі. Поширення не послідувало. Загрози для людей немає", - уточнив керівник управління інформації МНС РФ Олег Воронов.

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело –

http://www.expres.ua/world/2013/05/24/87606-potuzhnyy-zemletrus-kamchatci-vidchuly-navit-moskvi

Довідка

У вечірньому випуску ТСН передали, що землетрус силою 2 бали зафіксований сьогодні у Києві. Без сумніву, його відголоски докотилися до Львова. Мешканці Львівщини, як відомо, проживають недалеко від сейсмічно небезпечної «зони Вранча», яка час від часу про себе нагадує підземними поштовхами.

Червоний Хрест рекомендує читачам сайту ознайомитися з правилами поведінки під час землетрусу і тим, як можна  від нього врятуватися. Докладна інструкція на цю тему з ілюстраціями і схемами викладена  на російському сайті: http://ria.ru/infografika/20130524/939324254.html#13694162030584&message=resize&relto=login&action=removeClass&value=registration

 

Переглядів: 634 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 13:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024