Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 26 » Недільний репортаж - Львів з мого вікна
20:13
Недільний репортаж - Львів з мого вікна

ЛЬВІВ З МОГО ВІКНА


У будні, поспішаючи на роботу, ми часто і не помічаємо доріг, якими ходимо. Тільки у неділю, відпочивши від

напруги і буденної  змори, ми нарешті бачимо всю красу світу, у якому живемо. Вашій увазі фоторепортаж

волонтера Червоного Хреста України Володимира Мороза «Львів з мого вікна».




На знімку: вул. Наукова не змовкає ні вдень, ні вночі




На знімку: вдалині вул. Наукової видно церкву св. Володимира і Ольги



На знімку: транспортна розв'язка у кількох рівнях  


Фото – автора

Володимир Мороз,

волонтер Червоного Хреста України


Довідка:

Франківський район — один із шести районів Львова, що охоплює територію центрально-південної частини міста. Створений 15 квітня 1973 року як Радянський район міста Львова. В 90-ті роки отримав свою теперішню назву. Постійне населення - понад 146000 мешканців.

Найбільші вулиці: Наукова, Степана Бандери, Героїв УПА, Кульпарківська, Стрийська, Володимира Великого, Антоновича, Коновальця, Генерала Чупринки, Княгині Ольги. На території району знаходяться такі відомі навчальні заклади як Національний університет «Львівська Політехніка» та Національний Лісотехнічний університет, Аквапарк «Пляж». (вул. Княгині Ольги).

Один з основних навчальних закладів Львова, який розташований у Франківському районі Львова — Академія сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

 Тут розташований головний навчальний корпус Національного лісотехнічного університету. Навчальний заклад було засновано у 1874 році, зараз у ньому навчається близько 7000 студентів. Університет включає 6 факультетів та 32 кафедри.

Окрім того на території Франківського району розташовані гуртожитки Національного університету «Львівська політехніка», навчальні корпуси Львівського державного інституту новітніх технологій та управління імені В'ячеслава Чорновола, Львівський інститут менеджменту, Львівський медичний інститут, Львівський університет бізнесу та права, Львівська філія Державного університету інфораційно-комунікаційних технологій.

Як й інші райони міста Львова, Франківський - має добре розвинуту як медичну, так і аптечну мережу. На вулиці Чупринки, 45 розташовані корпуси 5-ї міської клінічної лікарні яка надає медичну допомогу 160 тисячам мешканців Франківського а також частини Галицького та Залізничного районів.

Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня розташована на вулиці Кульпарківській, 95 і є одним з найстаріших лікувальних закладів міста — у 1870 році на цьому ж місці було розпочато будівництво «Дому для божевільних», а її будівництво завершилось у 1875 році. На початку тут лише утримували хворих однак з розвитком психіатрії у міжвоєнні часи тут розпочали і лікарську практику. Протягом своєї історії лікарня неодноразово міняла свою назву, сучасна — з 2006 року. Також протягом історії лікарні тут з'являлись або закривались певні відділення, протягом багатьох років лікарня мала власне підсобне господарство.[33]

На вулиці Кульпарківській, 35 знаходиться ще одна велика медична установа Львівський обласний кардіологічний диспансер. Кардіоцентр було створено у 1995 році, у ньому є чотири стаціонарні відділення на 220 ліжок, зокрема 60 ліжок інфарктного відділення. Клініка використовує ряд передових медичних технологій, особливо активно вона працює над проблемою лікування інфаркту міокарду.

На вулиці Котляревського, 53-а розташовано перший в Україні та єдиний у Львівській області хоспіс — комунальну міську лікарню основне призначення якої — догляд за невиліковно хворими. Ідея створення Хоспісу було закладено у програму «Українського милосердя і здоров'я» ще у 1989 році. Ним зацікавилась допомогова служба Мальтійського ордену, яка подарувала Львову частину лікарняного обладнання.

Сам Хоспіс було відкрито у березні 1997 року. Хоспіс розрахований на стаціонар 30 ліжок. Завданням «Хоспісу» є створення оптимальної якості життя в умовах важкої хвороби, полегшення безмежних страждань людини, її болю. КЛМЛ «Хоспіс» діє на підставі Статуту лікарні та Ліцензії на медичну практику.

Окрім того на території Франківського району розташовані Львівська обласна лікарня позалегеневих форм туберкульозу, обласний лікарсько-фізкультурний диспансер, обласний шкірвенерологічний диспансер. Також є ряд поліклінік — поліклінічні відділення 3-ї, 5-ї та 10-ї міських лікарень, поліклініка психіатричної лікарні, ряд дитячих поліклінік, найбільшою поліклінікою у районі є 2- га міська поліклініка, яка розташована на вулиці Симоненка,36.

У Франківському районі м. Львова діє Банк речей Львівської ОО ТЧХ України, який розташований на вул. Героїв УПА, 78; тел: 239 – 32 – 91;  Сер, Пт. – 11.00 – 14.00 год

 

Переглядів: 1511 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 00:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024