Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 28 » Відзначення у Львові 97-х роковин з дня смерті Великого Каменяра
21:54
Відзначення у Львові 97-х роковин з дня смерті Великого Каменяра

ВЕЛИЧ  ІВАНА ФРАНКА - НЕ МАЛІЄ


 Сьогодні, 28 травня, на Личаківському 

 кладовищі у Львові відбулася панахида 

 та покладання квітів з нагоди 97-х 

 роковин від дня смерті Великого 

 Каменяра.








Покладання квітів розпочалося панахидою. Після її завершення, керівники Львівщини і громадськість виголосили на могилі Франка слова пам"яті. У поминальних заходах взяв участь заступник голови – керівник апарату Львівської обласної державної адміністрації Вадим Гураль, який зазначив, що вшановуємо Івана Франка не тільки як письменника, перекладача, філософа, а  як ї борця за національну і соціальну справедливість.


«Іван Франко – Великий Українець, який вірив у незалежність своєї держави. І його пророцтва здійснилися. Його погляди актуальні і сьогодні, його багатогранна творча спадщина і сьогодні закликає нас до національної гідності і гордості, до національної єдності», – наголосив В.Гураль



Слово про Івана Франка виголосив лауреат  Національної премії  України імені Т. Шевченка, академік НАН України, доктор філологічних наук, директор Інституту літератури імені Т. Шевченка НАН України, професор Микола Жулинський.


У поминальному заході взяли участь літератори, актори, представники громадськості, Червоного Хреста Личаківського району м. Львова.

 

 Вірші Івана Франка з почуттям і емоційним запалом прочитали діти - Софійка Думич і Данилко Шлапак, вихованці дошкільного навчального закладу № 169.


Народна артистка України Олександра Бонковська донесла до присутніх хвилююче поетичне слово Івана Франка.


Вогняним смерчем завирували вірші Каменяра у виконанні народного артиста України Святослава Максимчука.

Богдан Козак, народний артист України, також прочитав вірші Каменяра, які кожним рядком, кожною римою хвилювали душу слухачів.


Поет Богдан Стельмах прочитав свої вірші, присвячені видатному поетові і громадському діячеві Іванові Франку.

Актор Національного академічного українського драматичного театру імені М.Заньковецької, Заслужений артист України Юрій Брилинський прочитав вірші Каменяра.

Хор кафедри музичного мистецтва факультету культури і мистецтва Національного  університету ім. І.Франка виконав пісні на слова Великого Каменяра.



Прозаїк, Заслужений працівник культури України, кандидат хімічних наук, доцент, директор літературно-меморіального музею Івана Франка Роман Горак виголосив заключне слово і сердечно подякував усім учасникам  покладання квітів.

 



Поет, доктор філософських наук, багатолітній викладач етики та естетики Львівської національної академії мистецтв Олег Васюков вшанував день смерті Каменяра квітами, а також роздав автографи до своєї мистецтвознавчої книги «Жагуча таїна Джоконди», зокрема Миколі Жулинському.

 

Ірина Апостолюк, голова Личаквської РО ТЧХ м. Львова, також обмінялась візитками і сфотографувалася на пам'ять про цей день з Миколою Жулинським, письменником Василем Стефаком, та поетом, доктором філософських наук, багатолітнім викладачем етики і естетики ЛНАМ Олегом  Васюковим.

Велич Івана Франка з роками – не маліє. Він і нині живе у серцях свого народу.

 

Фото – Юлії Полішук

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 1210 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024