Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 29 » Львівщина – учасниця проекту з впровадження контролю за якістю донорської крові
11:07
Львівщина – учасниця проекту з впровадження контролю за якістю донорської крові

ОПІКУ  ДОНОРСТВУ  КРОВІ


Львівщина візьме участь у пілотному проекті із впровадження системи 

контролю за якістю заготівлі та належного зберігання донорської крові.  







28 травня заступник голови-керівник апарату Львівської облдержадміністрації Вадим Гураль провів зустріч із 

делегацією Американського міжнародного альянсу охорони здоров’я (АМАОЗ).



Метою візиту експертів Американського міжнародного альянсу охорони здоров’я та представника Центрів Контролю та профілактики захворювань Департаменту охорони здоров’я США стало проведення детальної оцінки існуючих процесів та систем контролю якості крові у Львівському обласному центрі служби крові, а також надання практичних рекомендацій українським спеціалістам.

Під час зустрічі обговорено проект впровадження на теренах Львівщини системи контролю за якістю заготівлі та належного зберігання донорської крові. Зокрема, головний керівник програм АМАОЗ Кейт Шектер зазначила, що в Україні для реалізації цього проекту було вибрано 7 пілотних областей, які за географією поширюються на всю територію країни.

«Стратегія проекту полягає у створенні свого роду центрів зразкової практики у кожному з цих регіонів. Однак, кожен центр буде базуватись на сильних сторонах, які є в їхній роботі вже зараз, на етапі оцінки, та розвиватись відповідно до стандартів АМАОЗ», – сказала К. Шектер.

Також проект передбачає ґрунтовну програму навчання як теоретичного, так і практичного характеру, обмін досвідом між американськими та українськими експертами, навчальні поїздки, семінари тощо.

Окрім того, ініціатори проекту наголошують, що для успішної реалізації програми необхідно залучення громадськості та промоція ідеї добровільного донорства.

Водночас, Вадим Гураль наголосив на важливості роботи експертів АМАОЗ та висловив сподівання на продовження співпраці Львівщини з Альянсом.

«Керівництво обласної державної адміністрації завжди допомагає в реалізації таких проектів і буде підтримувати співпрацю з АМАОЗ на належному рівні», – підкреслив В. Гураль і додав, що вже сьогодні ми бачимо результати такої співпраці – включення Львівщини в пілотний проект із контролю за якістю крові.


Довідка.

Американським міжнародним альянсом охорони здоров’я (АМАОЗ) розроблено та виконується понад 150 різноманітних проектів у галузі охорони здоров’я в 23 країнах Євразії і в 10 країнах Африки з використанням ресурсів уряду США та інших донорів у обсязі понад 300 мільйонів доларів та ресурсів з приватного сектора приблизно на таку ж суму.

АМАОЗ зареєстровано 16 квітня 1992 р. відповідно до законів штату Делавер (США) та звільнено від федерального податку на доходи як безприбуткову неурядову організацію. АМАОЗ наразі має представництва в регіоні Євразії, зареєстровані відповідно до законів країни розташування, в Росії, Молдові, Казахстані та Грузії.

Фото – www.loda.gov.ua

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2013/05/28/411067

 

Переглядів: 715 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 14:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024