Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 30 » Екстремальний відпочинок для відчайдухів: тижнева мандрівка потягом з Москви у Владивосток
08:19
Екстремальний відпочинок для відчайдухів: тижнева мандрівка потягом з Москви у Владивосток

ЗАЛІЗНИЧНИЙ  ТУРИЗМ


Більше ніж на 9 тисяч кілометрів 

простягнулась найдовша залізнична 

лінія світу - Транссибірська 

магістраль








Від Москви до східних кордонів Китаю, більш ніж на 9 тисяч кілометрів простягнулась найдовша залізнична лінія в світі - Транссибірська магістраль. Велика залізнична подорож у програмі "Російське життя" телеканалу euronews.

Через день опівночі поїзд "Росія" відправляється з вокзалу Москви у тижневу (!) подорож до Владивостока. Це незвична пригода, і чимало людей приїжджають здалека до Росії саме заради неї.

Роберт Берд, турист з Великої Британії:

"Це найдовша в світі подорож поїздом, потрібно спробувати! Я дуже радий їхати у потязі, дивитися у вікно, по дорозі у місця, де я ніколи не бував. По-моєму - це неймовірно!"

Так потяг стає домом далеко від дому для сотень пасажирів, які днями сплять, їдять, намагаються гарно проводити час за мінімального комфорту - аж поки не прибудуть до місця призначення.

Ірина Савіна, провідниця:

"Від Москви до самого Владивостока їде дуже мало пасажирів. Ті, хто наважуються, повинні гарно підготуватися морально, тому що це все ж таки досить складно подорожувати цілий тиждень. Але у нас є всі умови, щоб люди тут їхали і раділи."

У першому та другому класі є купе, у яких по два або по чотири пасажири. Їх часто обирають іноземні туристи та бізнесмени, які часто подорожують між великими російськими містами поїздом замість літака.

Приблизно сім десятків станцій розділяють Москву та Владивосток. На них можна час від часу розім'яти кінцівки, купити їжі та напоїв.

Деякі туристи сходять з потяга, щоб подивитися найцікавіші міста, а потім знову продовжують шлях через Євразію.

Найвідчайдушніші ж подорожувальники обирають плацкарт - адже тут навіть дуже різним людям доводиться зблизитись під час подорожі.

Інна Кряжевскіх, пасажирка:

"Подорож у поїзді дає можливість людині подумати, які справи потрібно вирішити, на які у звичайному житті у нас немає часу."

Даша Кряжевскіх, пасажирка:

"Іноді дуже хочеться поспати, іноді можна почитати, іноді було займались творчістю, робили якісь іграшки, з бісеру плели."

Не кожен пасажир складає гарну компанію. Таким іноді доводиться зійти на станції примусово. Провідник повинен слідкувати за безпекою всіх пасажирів.

Владімір Косінов, начальник потяга:

"У подорожі від Москви до Владивостока на цьому поїзді можна чимало дізнатись про Росію: у спостереженнях за пасажирами, особливо росіянами, у спілкуванні з ними, можна чимало відкрити для себе про наше життя, про "загадкову російську душу."

 

Джерело –

http://www.expres.ua/digest/2013/05/29/87832-ekstrim-vidchayduhiv-tyzhneva-mandrivka-potyagom-moskvy-vladyvostok

 

Довідка:

Був час, коли Транссиб не входив у перелік туристичних мандрівок, а виконував свою пряму функцію: з'єднував Центральну Росію, тобто, - метрополію, - зі своєю Далекосхідною колонією. Працював він настільки справно, що на берегах Охотського моря утворився так званий «Зелений клин». Вікіпедія дає про нього такі відомості:    « Зелений Клин (рос. Зелёный Клин) (інша назва — Зелена Україна) — українська колонія в південній частині Далекого Сходу, у нижній частині ріки Амур і над Тихим океаном; площа близько 1 млн. км².

Найбільші міста: Хабаровськ, Владивосток, Комсомольськ, Уссурійськ. Загальне господарське значення (включно з експортом) мають видобуток золота і кольорових металів, рибна, лісова промисловість, ловецтво, суднобудування і морський транспорт, з продуктів сільського господарства — соя.

За даними перепису 1926 в Зеленому Клині мешкали 303 тисячі українців (із 315 тис. усіх українців Далекого Сходу), або 24,5 % усього далекосхідного населення».

 

Переглядів: 660 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 21:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024