Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 30 » Адам Міхнік: журналіст повинен мати мужність йти всупереч громадській думці
12:26
Адам Міхнік: журналіст повинен мати мужність йти всупереч громадській думці

ЛИЦАРІ ПРАВДИ


Журналіст повинен мати мужність іти всупереч громадській думці і має

бути не на службі бізнесу чи партії, а на службі правди.




Про це сьогодні, 30 травня, під час Львівського медіафоруму заявив головний редактор Gazeta Wyborcza Адам Міхнік. Він прочитав лекцію на тему «Яких журналістів потребують в молодій демократії?». Міхнік наголосив на відповідальності журналістів, і розповів про досвід Gazeta Wyborcza, яка у Польщі намагалася бути не просто газетою, а й інститутом демократії.

Водночас, за словами Міхніка, газета, крім місії, повинна мати і бізнес-план, щоб бути успішною і виживати на ринку. «Але сам бізнес-план без місії – це цинізм», – підкреслив він.

Відповідаючи на питання з залу стосовно того, що зараз інформація стала товаром і чи можна в таких умовах і далі вважати медіа четвертою владою, Міхнік зазначив, що так, адже це не звільняє журналістів від відповідальності.

«Якщо інформація має ціну, то наше журналістське сумління безцінне», – заявив він.

Нагадаємо, сьогодні триває другий день Львівського медіафоруму, темою якого є стандарти журналістики і морально-етичні аспекти роботи ЗМІ. Модератор дня – Андрій Куликов.

У програмі відбулися певні зміни. Зокрема, замість Наталі Лігачової («Телекритика») виступив Сергій Тихий («Крымская газета»). Також не буде на форумі ще одного спікера – Міхаеля Андерсена з Данії.

Головний редактор «Комерсант Україна» Валерій Калниш у рамках медіафоруму провів майстер-клас «Як тримати високу планку якості у щоденній газеті». Також сьогодні відбудеться дві дискусії: «Як писати про політику і залишатися незаанґажованим?» та «Дискусії про історію ЗМІ: на шкоду чи на користь?».

Як повідомлялось, у триденному медіафорумі у Львові 400 учасників, серед них – 45 спікерів із шести країн: України, Польщі, Росії, Швеції, США, Данії.

 

Фото - acebook.com/LvivMediaforum

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2013/05/30/411422

 

Переглядів: 652 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 21:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024