Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Червень » 5 » Найвищої за 500 років позначки сягнув Дунай у Баварії. Меркель виділила 100 мільйонів євро допомоги.
09:20
Найвищої за 500 років позначки сягнув Дунай у Баварії. Меркель виділила 100 мільйонів євро допомоги.

УКРАЇНА  В  ОЧІКУВАННІ ВЕЛИКОЇ ВОДИ


Повені у Центральній Європі забрали життя 12 людей. Окрім Чеської Республіки, що найбільше потерпає від негоди, вода накрила Німеччину, Австрію, Польщу, частину Угорщини та підбирається до України, розповідає euronews.







У німецькому місті Пассау, що у Баварії рівень води у Дунаї в ніч на вівторок  сягнув найвищої позначки за 500 років, у вівторок вода спала на півметра. У південних та східних регіонах країни перервано залізничне сполучення, затопило також автомагістралі.

Канцлер Анґела Меркель обіцяє виділити жертвам найбільшої за останні десять років повені 100 мільйонів євро термінової допомоги. У вівторок політик відвідала найбільш уражені негодою території Німеччини.

3000 ліжок-розкладачок були відправлені Німецьким Червоним Хрестом в постраждалі регіони. Там працюють 5 водоочисних споруди, потужністю  30000 літрів на годину.

У баварському місті Деггендорф багато людей опинилися у водяній пастці. Їх зняли з балконів рятувальники Червоного Хреста, що скористалися вертольотом.

Дрезден був евакуйований 5 червня при підтримці декількох підрозділів сил цивільної оборони і Червоного Хреста.

Дірк  Камм (Dirk Kamm ), глава підрозділу Червоного Хреста Німеччини з боротьби зі стихійними лихами, сказав: "Згуртованість і самопожертва  людей у зоні лиха просто чудова».

Прес – центр Товариства  (Office Live) забезпечує комутацію та інтерв'ю для преси із затоплених районів Німеччини.

На південному заході Австрії внаслідок зсуву ґрунту, спричиненого сильними дощами, загинули 2 людей, ще 2 зникли безвісти. Федеральна земля Зальцбург оголошена зоною стихійного лиха. Режим надзвичайної ситуації оголосили в населених пунктах, розташованих на узбережжях Дунаю. Тут теж перерване залізничне сполучення внаслідок затоплення колій.

Метеослужби України оголосили у Києві штормове попередження на ніч вівторка та середу. Напередодні після сильного дощу вода затопила лівий берег столиці. У Хмельницькій та Вінницький області через підвищення рівня води у Дністрі очікують підтоплення заплав і сільськогосподарських угідь.


Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерела:

http://www.drk.de/pressemeldungen/meldung/7779-drk-schickt-3000-feldbetten-fuer-hochwasseropfer-trinkwasseraufbereitung-steht-bereit.html

http://www.expres.ua/world/2013/06/05/88232-nayvyshchoyi-500-rokiv-poznachky-syagnuv-dunay-bavariyi-merkel-zlitala

Переглядів: 701 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 09:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024