Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Червень » 10 » Прогноз погоди заспокоює: на Львівщині наразі нема потреби готуватись до повені
13:18
Прогноз погоди заспокоює: на Львівщині наразі нема потреби готуватись до повені

ЛІТО  ПОГОДНИХ  АНОМАЛІЙ


На Львівщині на сьогодні немає потреби готуватися до

повені. Рівень води у Дністрі в області – в межах норми.









                                                                                                                                 Фото: Повінь

                                                                                                                        Джерело: novynar.com.ua

 

Про це в коментарі ZAXID.NET повідомив начальник прес-служби ГТУ МНС України у Львівській області Павло

Василенко.

«Ситуація нормальна і стабільна в нас. Це більше стосується Дунаю, південних областей», – зазначив Павло Василенко, коментуючи інформацію про те, що за тиждень «велика вода з Європи» сягне України.

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул ще 7 червня повідомив, що «глобально великої води в Україні не буде, але є локальні ситуації, до яких потрібно готуватися». «На Дністрі, як і річках Закарпаття, рівень води переважно спадає. На даний момент у верхів’ї та середній течії Дністра (рівень води) нижчий на 4 метри за небезпечний рівень», - наголосив Вілкул. В той же час віце-прем’єр зазначив, що міжвідомчий штаб готовий до підйому води у Дністрі, пише УНІАН.

Крім того, Вілкул повідомив, що у вівторок, 11 червня, відбудеться виїзне засідання Міжвідомчого штабу в Одеській області в басейні ріки Дунай на найбільш вірогідних ділянках підвищення рівня води. Він зазначив, що Міжвідомчий штаб готовий до підйому рівня води в Дністрі. Вільний об'єм Дністровського водосховища наразі більше 220 млн куб. м. Цього вистачить для прийому паводкових вод у разі погіршення погодних умов.

Українське радіо нагадує, що європейську повінь визнано найбільшим лихом століття у Євросоюзі. Причиною стихії стали потужні зливи у центральній Європі та країнах Балтії. 2-місячна норма дощу там випала всього за кілька днів. Під водою опинилися траси, залізничні лінії, станції метро, вулиці європейських міст. Влада Сербії почала готуватися до евакуації мешканців тих районів, які можуть бути затоплені. Рівень води в Дунаї невпинно зростає і досягне максимуму 12-13 червня. Стихія атакує і найближчих сусідів України - Угорщину та Словаччину.

Рівень Дунаю в угорській столиці в неділю, 9 червня, сягнув критичної позначки у 8 метрів. Очікується, що сьогодні вода підніметься до 9 метрів. Щосекунди повз Будапешт мчить по 10 тисяч тонн води. Кордони України велика вода перетне вже наступного тижня. Найбільших проблем у зв'язку із цим чекають на Одещині. Вже нині туди стягують посилені загони рятувальників.

 Нагадаємо, повінь в Європі, яка охопила Чехію, Німеччину і Австрію, а потім почала загрожувати Словаччині, Угорщині, Хорватії, Сербії, а також Швейцарії, продовжує забирати життя. За останніми даними, число загиблих через повінь сягнуло 16.

 Зокрема, зливи і викликана ними повінь у Чехії призвели до 8 людських жертв. А через повені в Німеччині евакуювали десятки тисяч людей. 

 Тим часом сильні дощі в Молдові завдали збитків на 17 млн доларів.


Джерело - http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?na_lvivshhini_narazi_nema_potrebi_gotuvatis_do_poveni&objectId=1286922

 

Переглядів: 853 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 20:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024