Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Червень » 12 » Всеукраїнський проект "Твоя крапля крові - початок моря життя" стартував 11 червня у Києві.
22:48
Всеукраїнський проект "Твоя крапля крові - початок моря життя" стартував 11 червня у Києві.

КРАПЛИНИ   МИЛОСЕРДЯ


 З нагоди Всесвітнього дня донора за підтримки Міністерства охорони здоров'я 

 України 11 червня у Києві стартував загальнодержавний проект "Твоя крапля

  крові - початок моря життя".

 








ВООЗ обрала 14 червня для відзначення Всесвітнього дня донора. Це день вияву вдячності мільйонам людей, які рятують життя і зберігають здоров'я інших людей, здаючи свою кров.

Цього року відзначається 10-та річниця Всесвітнього дня донора крові під гаслом "Подаруйте життя-станьте донором крові", адже донація крові - це дар, який рятує життя і він повинен бути безоплатним.



На прес-конференції з нагоди старту проекту заступник директора Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги, начальник Управління спеціалізованої медичної допомоги МОЗ України Євген Мороз від імені Міністерства привітав зі святом та висловив подяку донорам, які безоплатно дають кров: "Щомиті у всьому світі виникає потреба переливання крові. Кожен донор, який здає кров безоплатно, робить свій безцінний внесок — рятує чиєсь життя".



Сьогодні 75 764 особи мають статус почесного донора України — це люди, які більше 40 разів безоплатно здали кров або 60 разів — плазму. Сьогодні в Україні 83 особи мають звання заслуженого донора України, 13 донорів нагороджені урядовими нагородами. Є з-поміж них і Герой України — Володимир Ніколаєв з Дніпропетровщини, його внесок - 663 донації крові (з них 203 літри плазми), він досі є активним донором.



Тетяна Іванова, заступник головного лікаря з медичної частини НДСЛ "ОХМАТДИТ" МОЗ України, відзначила: "Щорічно у нашому закладі проходять лікування більше 18 тисяч пацієнтів із усіх регіонів України — це новонароджені, глибоко недоношені діти та більше 700 дітей із онкогематологічними захворюваннями. У нашій лікарні щороку проводиться понад 8 тисяч оперативних втручань. Як правило, це операції високої категорії складності".


 У березні 2013 року набрав чинності Наказ МОЗ України від 19.02.2013 № 134 "Про затвердження Порядку скринінгу донорської крові та її компонентів на гемотрансмісивні інфекції.

До відкриття акції долучилися відомі артисти - учасники гурту "Авіатор", вокаліст гурту "С.К.А.Й" Олег Собчук, телеведуча ICTV Валерія Черненко, шоумен Артур Боссо. Вони також закликали усіх небайдужих стати донорами, а після прес-конференції і самі долучилися до акції та поділилися своє кров'ю. Донацію здійснили і численні представники ЗМІ.



Одразу після прес-конференції у парку ім. Т. Шевченка стартував другий етап проекту "Твоя крапля крові - початок моря життя". Мета заходів — популяризація безоплатного донорства. Перехожим роздавали інформаційні буклети із усією необхідною інформацією про те, як стати донором. Для усіх присутніх проводили конкурси та вікторини. А також показові виступи спортсменів та танцювальний майстер-клас з метою популяризації здорового та активного способу життя.



Партнерами місячнику та проекту "Твоя крапля крові початок моря життя" стали Міжнародна громадська організація "Клуб лікарів і фармацевтів" та Консорціум "Менеджмент Консалтинг Груп". 

Довідково:

У 2012 році обсяг заготівлі крові становив близько 386 456 літрів донорської крові. Це на 1 173,8 літрів більше, ніжу 2007 році (385 282,4). Але загальна кількість донорів зменшилася на 8,25%: у 2012 — 605 798 осіб, що на 54 466 менше, ніж у 2007 році. А показник первинних донорів (осіб, які вперше здають кров) лишається стабільним упродовж 5 років. Це близько 40% (234 192) від загальної кількості донорів крові. Кількість донорів, що здають плазму, зросла майже на 13% і у 2012 році становить 69 516 осіб. 

 

Прес-служба МОЗ України

Джерело - http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20130611_3.html#

Переглядів: 855 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 03:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024