Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Червень » 13 » Увага – досвід: «Здай кров – врятуй життя!» - акція Червоного Хреста на Херсонщині до Всесвітнього дня донорів крові
09:12
Увага – досвід: «Здай кров – врятуй життя!» - акція Червоного Хреста на Херсонщині до Всесвітнього дня донорів крові

ЗАСЛУЖЕНА ШАНА  ДОНОРАМ


  Товариство Червоного Хреста України - благодійна організація основним 

  завданням, якої є полегшувати та попереджувати страждання людей під

  час бойових дій та катастроф, захищати життя та здоров`я людей, 

  забезпечувати повагу до людської особистості. Одним з провідних 

  напрямків роботи є пропаганда донорського руху. Донорську кров нічим 

 неможна замінити, її можна одержати тільки від людини. 


Тому почесною постаттю в справі охорони здоров`я є донор, людина великої душі, гарячого серця, яка без вагань віддасть частину своєї крові аби врятувати життя хворого. Багаторічним досвідом доведено, що донорство навіть корисне: є багато людей, які здають кров понад 20 років, залишаючись здоровими і життєрадісними.

Як відомо, починаючи з 2004 року, - 14 червня, - все людство відзначає Всесвітній день донора крові, який координується Всесвітньою організацією охорони здоров`я, Міжнародною Федерацією Товариства Червоного Хреста України та Червоного Півмісяця, Міжнародною спілкою переливання крові.

Історія Херсонщини пам`ятає про цілу плеяду Почесних донорів. Першого донора міста Херсона. Літом 1928 року учениця Херсонського медичного училища Раїса Соломаха здала кров для спасіння життя молодої жінки.

Перше переливання крові було зроблено лікарем Ширяком в лікарні водників. В 1967 році Р.С.Соломаха була нагороджена Грамотою Президії Верховної Ради УСРР.

Херсонська обласна організація Червоного Хреста, яка постійно пропагує донорський рух, бере активну участь у підготовці та проведенні Дня донора в місті. Напередодні заходу патронажні медичні сестри та волонтери Червоного Хреста розповсюджують листівки – запрошення стати донором.

Так і в цьому році до Всесвітнього дня донора червонохресні організації Херсонської області в період з 10 по 14 червня включно проводитимуть акції під гаслом «Здай кров – врятуй життя», які будуть проведені в торгових центрах, супермаркетах, ринках на вулицях міст і сіл Херсонщини. Акцію будуть проводити патронажні медичні сестри та волонтери Товариства Червоного Хреста України. В цілому в акції будуть задіяні більше 150 чоловік.


Докладніше див. - http://ksza.ks.ua/news/zdaj-krov-vryatuj-zhittya.html

 

Переглядів: 613 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 02:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024