Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Червень » 13 » Вісті з районів Львівщини: Старосамбірська РО ТЧХУ – зблизька
11:06
Вісті з районів Львівщини: Старосамбірська РО ТЧХУ – зблизька

СЛУЖИТИ  МИЛОСЕРДЮ


Святкуючи 95-річчя Товариства Червоного Хреста України, хочеться відзначити, що з-поміж численних благодійних фондів та громадських організацій воно є найавторитетнішим, бо грунтується  на давніх українськими традиціями милосердя.


Ці традиції, як свідчить історія, пов'язані з діяльністю сестер мило­сердя ще з часів Українсь­ких Січових Стрільців. Бо ж коли людина потерпає від стихійно­го лиха, воєн чи соціальної нуж­ди, і на допомогу їй приходять ті, хто поруч, це свідчить про ци­вілізованість суспільства.

Старосамбірська районна організація Товариства Черво­ного Хреста України добрими справами об'єднує людей, співпрацюючи з органами вла­ди, місцевим самоврядуван­ням, управлінням соціального захисту, ветеранськими орган­ізаціями, асоціацією інвалідів та багатодітних сімей, центром сім'ї та молоді, галузями охо­рони здоров'я, освіти та культу­ри, а також територіальним центром соціального обслуго­вування. 

При РО ТЧХ створено банк ре­чей, це в основному гуманітар­на допомога, яку одержуємо від колег з Баварії. Торік вони пе­редали для нас одяг, перев'я­зочний матеріал, інвалідні візки та туалетні стільці для людей з особливими потребами.

Цього року із загальної кількості гуманітарної допомо­ги ми видали: асоціації інвалідів -  590 кг одягу на загальну суму 2345 грн., центру соціальних служб - 455 кг одягу, вартістю 2053 грн., Добромильському та Нижанковицькому ліцеям - 182 кг одягу на суму 821 грн., 15 ФАПам району - перев'язоч­ний матеріал на загальну суму 9492 гривні, а також ряду шкіл - для поповнення аптечок. Крім того, 230 потребуючих із числа одиноких пристарілих, інвалі­дів, сиріт, багатодітних та малозабезпечених сімей отримали від РО ТЧХУ допомогу - одяг, на загальну суму 16280 грн.




Хочу нагадати, що при То­варистві працює три патро­нажні сестри, які за перший квартал обслужили 77 підопі­чних, що потребують медико- санітарної допомоги, та здійснили 1281 візит до цих хворих. Попри те, РО ТЧХ працює і над виконанням програми Гло­бального фонду медико-соціального супроводу та форму­вання прихильності до ліку­вання хворих на туберкульоз. За перший квартал таких хво­рих було шестеро, їм було ви­дано 15 продуктових наборів на загальну суму 2850 гривень.

Важливим завданням для Товариства є фінансовий стан, адже живемо і працюємо вик­лючно із членських внесків, план із яких не виконуємо - за минулий рік показник становить 61 відсоток до завдання. А тому прошу всіх, хто займається цією  важливою справою, а це пер­винні осередки Червоного Хреста відділу освіти, охорони здо­ров’я та інших організацій рай­ону, не бути байдужими до гу­манної організації, яка об'єднує людей, чиї серця відкриті для співчуття та горя ближнього, і, насамкінець, хочу нагадати слова, що є девізом Товариства -  такі прості, але такі необхідні: 'Творімо милосердя разом".


 Фото - http://guoz.lviv.ua/ukr/medychni0zaklady/488.html

 Ігор ТИМЧАК, 

 голова Старосамбірської РО ТЧХУ.

 

 Довідка

Про характеристику Старосамбірського району у Львівській області можна дізнатися на сайті ЛОДА

за адресою:   http://stsrda.gov.ua/index.php/starosambirshchyna/pro-raion/127-127.html






Переглядів: 705 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 22:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024