Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Червень » 20 » 20 червня - Всесвітній День Біженців: ТЧХ України - учасник міжнародного проекту захисту дітей-біженців
16:03
20 червня - Всесвітній День Біженців: ТЧХ України - учасник міжнародного проекту захисту дітей-біженців

ВТРАТА  ВІТЧИЗНИ – ВЕЛИКЕ ГОРЕ


 У 2000 році Генеральна Асамблея ООН одноголосно 

  затвердила спеціальну Резолюцію, згідно з якою 

  20 червня кожного року було визнано Всесвітнім

  Днем Біженців.







Вже кілька років, як Товариство Червоного Хреста України бере участь у проекті «Правовий та соціальний захист дітей-біженців та дітей, що шукають притулку в Україні», що реалізується Данською Радою у справах біженців (Danish Refugee Council) за фінансування Європейської Комісії. Більшість дітей прибувають в Україну з Афганістану, Сомалі,Чечні, Узбекистану, Конго. Батьки тікають разом з маленькими дітьми або відправляють дітей самих в Європу якнайдалі від небезпечних для життя подій в їхніх рідних країнах.

Діяльність Товариства спрямована на надання соціальної підтримки дітям без супроводу та дітям в сім’ях. Тільки за 2011 рік до соціальних працівників червонохресних організацій звернулося більше 200 осіб з числа біженців та шукачів притулку.

Позитивними прикладами роботи є навчання дітей навичкам  надання першої допомоги(в Харкові, Вінниці, Закарпатті), організація лекцій для студентів проти расизму та ксенофобії в Харкові. Одеською та Київською  обласними організаціями Товариства проводяться бесіди з біженцями щодо запобігання захворювань ВІЛ/СНІДом, туберкульозом..

Проект охоплює, як згадувалось раніше - Вінницьку, Закарпатську, Київську, Одеську, Харківську області та місто Київ.

Сьогодні у Києві, 20 червня, за підтримки Міністерства внутрішніх справ України, Головного Управління внутрішніх справ у м. Київ та Міжнародної Організації з Міграції пройшла навчально-просвітницька вистава для співробітників правоохоронних органів (патрульно-постової служби та підрозділу „Беркут”) на тему біженців та прав людини „Монологи біженців”. 

Незабаром, 28 червня, планується реалізувати проект „Жива Бібліотека - не суди про книжку за обкладинкою”, метою якого є забезпечити  безпосереднє спілкування між громадськістю та біженцями на тему прав людини, притулку та етнокультурного різноманіття.

Перший Закон України „Про біженців” був прийнятий у 1993 році, а його виконання розпочато у 1996 року. З того часу близько 5,500 осіб отримали статус біженця, з яких 2,277 осіб й досі проживають в Україні. Понад 50% визнаних біженців походять з Афганістану, майже 30% - вихідці з республік колишнього СРСР, решта – з різних країн Азії та Африки.

За більш як 20 років існування інституту притулку в Україні статус біженця було надано лише приблизно двом з половиною тисячам біженців. Тим часом в усьому світі нині налічуються понад 45 мільйонів вимушених переселенців. Це рекордна кількість за останні майже 20 років. Тоді причиною великої кількості біженців була війна в Югославії, нині - у Сирії.

Взагалі у світі, згідно з останнім дослідженням УВКБ ООН, в кінці 2007 року за межами своїх країн знаходилися 11,4 млн. біженців і 26 млн. осіб, які були переміщені в межах своїх країн внаслідок конфліктів та переслідувань. Це є безпрецедентною кількістю людей, якими опікується Агенція ООН у справах біженців. І допомогти у подоланні цього «Гордієвого вузла» може міжнародна спільнота Червоного Хреста.


Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело :

http://www.redcross.org.ua/index.php?pageid=151

 

.

Переглядів: 719 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 03:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024